AVOKADOPASTA
Lukuisissa puheissa ja artikkeleissa esillä ollut Alexander ja Hanna Gullichsenin avokadopasta oli tämän illan kokeiluna. Kastiketta teimme koko annoksen, mutta spagettia keitettiin huomattavasti vähemmän kuin reseptissä ohjeistettiin, koska söimme tyttäreni kanssa pastan kahdestaan. Hyvää, raikasta, mutta ehkä vähän hävisi avokadon maku tällä kertaa. Lime ja valkosipuli chilin kanssa olivat aika hallitsevia. Ehdottomasti kuitenkin kokeilemisen arvoinen ruoka. Ja voisin kuvitella, että kesähelteillä valkoviinin kanssa raikas ja täydellinen!
AVOKADOPASTA
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
En ole erityisemmin pastan ystävä mutta kasvisruokailijana pitänee tätä ruokaa kokeilla, sillä se vaikuttaa ihan sen arvoiselta :)
VastaaPoista