maanantai 15. lokakuuta 2012

MAANANTAIN MERIMIEHIÄ PIHVISSÄ...
 Pitkä viikonloppu Ranskassa herkutellen ja nautiskellen herätti taas kerran huomaamaan, että ruoanlaitto on tosi mukavaa ja syöminen vielä kivempaa. Ruoka ei tosin aina ole ranskalaisissakaan ravintoloissa hyvää, mutta onneksi täydellisiä huteja ei sattunut matkaan kuin yksi. Ja eilen piti jo testata yksi makukokemus. Eli tein valuvaa, juustoista risottoa ja sen kanssa nopeasti paistettua kanaa, joka haudutetaan paloiteltuna kypsäksi, kermaisessa sienikastikkeessa. Sieninä suppilovahveroita ja muutama musta torvisieni. Oli tosi herkullista kotiversionakin.
Tämän illan makumuisto tulee sitten ihan koti-Suomesta eli merimiespihvi. Uunissa haudutettavat pataruoat ovat suosikkejani, varsinkin kun kylmät päivät hyytävät luihin asti jähmeyden. Silloin uunista tulviva tuoksu ja lämpö sulattavat kropan ennen kuin ehtii edes syömään!

MERIMIESPIHVI

n. 500 g naudan sisä- tai ulkopaistia
1-2 sipulia
n. 10 perunaa
suolaa
mustapippuria
laakerinlehti
(olutta)
vettä

Viipaloi kuoritut perunat ja sipulit. 
Leikkaa naudan paisti ohuiksi viipaleiksi ja paista muutamassa erässä viipaleisiin nopeasti väri pintaan. Laita lihat pataan ja huuhtele jokaisen paistamiskerran jälkeen paistinpannu vedellä ja kaada vesi pataan lihojen päälle.
Laita pataan kerroksittain viipaloituja perunoita, paistettuja lihaviipaleita ja viipaloituja sipuleita. Mausta joka välissä suolalla ja rouhitulla pippurilla. Laita pataan yksi laakerinlehti. Lopuksi voit kaataa pataan pullollisen ykkösolutta tai kuten itse tein tänään, laitoin pataan vettä siten, että perunat ja lihat melkein peittyivät.
Hauduta pataa uunissa ilman kantta 200 C n. 1 tunti. Pata saa vähän ruskettua ja liha rapsakoitua pinnalta. Tarjoile suolakurkkujen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti