maanantai 1. lokakuuta 2012

MAANANTAIN RIISTAKÄRISTYS
Maanantai-illan nopea arkiruoka syntyi tänään pakasteesta. Kaupoissa on ihan mukavasti valikoimaa erilaisista poro- ja riistakäristyksistä. Perunamuhennoksen ja puolukkahillon kanssa käristys maistuu tosi hyvältä. Tyttäreni totesi, että eipä ole pitkään aikaan syötykään tätä, mutta tämähän on talviruokaa. No, kohtahan se talvikin tulee... kai. Tein vielä lisäksi gratinoitua kukkakaalia, joka maistuu kaikkien ruokien kanssa.
 
 
RIISTAKÄRISTYS
 
1-2 pkt riistakäristystä
1 rkl margariinia
1-2 dl vettä
vähän suolaa
mustapippuria
 
Sulata kattilassa margariini ja laita sinne sulamaan pakasteinen käristysliha. Kääntele palaa ympäri ja irrota sulanut liha sitä mukaa paistinlastalla. Mausta ja lisää vesi. Anna hautua 5-10 minuuttia.
 
GRATINOITU KUKKAKAALI
 
1 kukkakaali
3 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
½ l kermamaitoa
suolaa
valkopippuria
(ripaus muskottipähkinää)
100 g juustoraastetta
 
Keitä kukkakaali pehmeäksi n. 15-20 minuuttia.
Sulata toisessa kattilassa margariini ja lisää sekaan vehnäjauhot. Sekoita koko ajan. Vispaa sekaan pikku hiljaa maito tai osa maitoa ja osa kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan juustoraaste ja anna sulaa.
Kaada kukkakaalista vesi pois ja siirrä uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike.
Gratinoi uunissa n. 250 C n. 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti