sunnuntai 2. helmikuuta 2020

NUORISO KYLÄSSÄ - ALKUPALAT,
 Balsamico-punajuuret kylmäsavulohen kanssa

Edellinen postaus ( klik * ) kertoi vähän taustaa tälle meidän nuorison kyläilylle. Siitä, miten kaikki lähtee aina kuvista ja sen jälkeen väreistä ja tekstuureista, kunnes päätyy makuun. Tämän alkuruoan ensimmäinen osa löytyi Viinimaan sähköpostista ja oikein odotin, että pääsen toteuttamaan tämän.

Lämpimät punajuuret ja kylmä savulohi sopivat kuin nenä päähän tomaatti-mozzarellarenkaan seuraksi. Alkuperäisessä ohjeessa ne oli laitettu näkkileivän päälle, eikä sekään varmasti olisi ollut hullumpi yhdistelmä. Kannattaa kokeilla.

BALSAMICO-PUNAJUURET KYLMÄSAVULOHEN KANSSA  (6 annosta)
(Viinimaan reseptiä mukaillen))

3 keskikokoista punajuurta
vettä


LISÄKSI
2 rkl voita
1-2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria 
1 tl sormisuolaa
1 rkl silputtua, tuoretta timjamia

n. 150 g kylmäsavulohta viipaloituna
seesaminsiemeniä

 Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Näin talviaikaan siihen menee hyvinkin tunti. Kaada vesi pois ja kuori punajuuret. Leikkaa ne sen jälkeen pienehköiksi kuutioiksi. Voit tehdä alkuruoan tähän vaiheeseen valmiiksi odottamaan.
 Laita kylmäsavulohta lautaselle kauniisti taiteltuna.
Laita paistinpannulle voi sulamaan. Lisää päälle punajuuret ja anna lämmetä käännellen. Kaada päälle balsamico ja mausta sen jälkeen suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. 
 Kääntele punajuuria paistinlastalla ja anna niiden karamellisoitua. 
Nostele lohen päälle punajuurikuutioita. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja sormisuolaa sekä vähän timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti