torstai 27. helmikuuta 2020

MAMMAN TOUHUJA, osa 2
 Mamman touhut olivat alkaneet lauantaina Master Chef -ohjelman innoittamina ja päivällä olikin jo pitänyt laittaa aluille jälkiruoka. Herkullista Limoncello -likööriä oli säilytetty kaapissa kuin kalleimpia kruununjalokiviä ja nyt se pääsisi loistamaan jälkiruoan helmenä.

 Limoncellon hieno, voimakkaan sitruunainen maku sulautui hennoksi kermaisen pannacotan seassa. Mansikat ovat tähän aikaan vuodesta aika mauttomia, totesi Mamma, maistettuaan yhtä mansikkaa ja siksi hän päätti upottaa nekin kullankeltaiseen nesteeseen marinoitumaan. Pihalta haetut basilikat suikaloitiin lisämausteeksi nesteeseen ja ihanat aromit leijailivat keittiössä.

 Illalla alku- ja pääruoan jälkeen, kun vatsat pullottivat ja silmäluomia painoi, Mamma kipaisi vielä jääkaapille. Hyytyneet pannacotat nosteltiin esille ja mansikkakulho seurasi perässä.
 Kermaisen pannacotan päälle Mamma lusikoi kasan mansikoita, kaatoi pikkuruiseen lasiin vielä Limoncello-tujauksen ja tarjoili jälkiruoan. Lusikka lohkaisi palan tutisevaa pannacottaa ja pari mansikan lohkoa, joista roikkui suikale basilikaa. Aah ja nam ja mmmm.
 Aina on tilaa vielä yhdelle jälkiruoalle, totesi Mamma!



LIMONCELLO-PANNACOTTA (4 annosta)

2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 rkl Steviaa (tai sokeria)
1/2 dl Limoncello-likööriä
2 liivatelehteä

 Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. 

 Laita kattilaan kerma, maito, Stevia ja likööri. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja liuota liivatelehdet joukkoon koko ajan sekoittaen. 
 Kaada seos annosmaljoihin ja laita jääkaappiin viilenemään ja hyytymään. 
 Tarjoile pannacotat esim. Limoncello-mansikoitten kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti