VÄHÄHIILARINEN VAIHTOEHTO ILTAPALALLE
Tiedetään, tiedetään...Joku kuitenkin sanoo, että arvasin. No niinpä, vuoden alku ja vaaka on selvästi epäkunnossa. Se näyttää nimittäin uhkaavan isoja lukemia. Sanoisin, että apuu-va, mutta kun katson peiliin, tiedän että syyllinen löytyy hyvin läheltä. On siis kurinpalautuksen aika.
Aloitin siis taas vähentämällä hiilareita (juu, en aio huijata, aloitin tänään...). Koska tänään ei ollut illalla tiedossa mitään liikuntaa, teki mieli jotain pientä iltapalaa. Karppaus-sivustolta löysin tämän juustoleipäohjeen ja minun tapaani tuunattuna, piti vielä vähän lisätä juuston määrää. Helpolla syntyvät leipäset maistuivat hyvältä iltateen kanssa.
KARPIN JUUSTOLEIVÄT (6-8 kpl)
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta (Emmental)
1 1/2 dl mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Päälle:
mozzarella-pallo
basilikaa
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää sekaan juustoraaste, manteli- ja leivinjauhe. Sekoita sekaisin.
Nostele leivinpaperille päällystetylle pellille 6-8 kekoa taikinaa. Taputtele lusikalla noin sentin paksuisiksi soikioksi.
Ripottele päälle joko kuivattua, pakastettua tai tuoretta, silputtua basilikaa. Revi tai leikkaa päälle paloja mozzarellasta.
Paista 225 C uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita.
Leivät on helppo taputella lusikan avulla soikeiksi.
Mozzarella voi olla päällä aika rouheina paloina, koska se sulaa kuitenkin.
Herkulliset kullanruskeat ja rapeapintaiset leivät houkuttelevat maistamaan heti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti