lauantai 28. joulukuuta 2019

PARMESAN-KANAA JA PERSIMONSALAATTIA
 Blogissa on ollut hiljaista viime aikoina, kun olen ollut kiireinen sekä töissä että vapaalla. Ensin valmistelin kollegani kanssa luentomateriaaleja Kiinaan, sitten kävimme Kiinassa luennoimassa ja heti sen jälkeen lähdimme mieheni kanssa viettämään kuusikymppisiäni kahdestaan Lontooseen. Enpä siis ole juuri muuta ehtinyt. Reissujen jälkeen alkoivatkin jouluvalmistelut ja joulunvietto, mutta nyt on aikaa hengähtää ja palata myös kirjoittelujen pariin.

 No sitten tämä joulu. Tai oikeastaan joulun jälkeinen aika. Kun saa lahjaksi valtavan kimpaleen parmesan-juustoa, siitä riittää useampaankin herkutteluhetkeen. Eli parmesania sellaisenaan, lohkottuna paloiksi keksien ja hillojen tai rypäleitten kanssa. Raasteeksi pastan päälle (kun se loppu kylmäsavulohi joululta piti jonnekin upottaa). Tai kuten tänään, kanan päälle ja uuniin.

 Olin myös ostanut persimoneja jouluksi ja vielä oli yksi jääkaapissa, joten näistä se ajatus sitten taas lähti hyrräämään. Maut - suolainen ja makea - sekä värit - vaalea ja oranssi. Pientä seikkailua netissä ja sekä Makuja- että K-ruoka -sivustot tuottivat yhteensä vähän mukailtuina aika mukavan lopputuloksen. Jos haluat kastikkeita, salaattiin olisi voinut sekoittaa jonkun öljypohjaisen kastikkeen, mutta itse pidän tällaisesta aika pleinistä yhdistelmästä. 
PARMESAN-KANA (neljälle)

n. 700 g broilerin ohutleikkeitä 1-2 /ruokailija
1 prk (200 g) Creme Fraichea
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
3 dl parmesanraastetta

 Sekoita pienessä kulhossa creme fraiche, valkosipulijauhe, suola, pippuri ja 2 desilitraa parmesaaniraastetta. Asettele broilerinleikeet vieri viereen uunivuokaan. Levitä cremefraiche seosta fileiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle loppu parmesanraaste.
 Paista 180 C uunissa noin 30 minuuttia. Siirrä viimeiseksi viideksi minuutiksi ylätasolla, että pinta saa väriä.
Keitä lisukkeeksi porkkanoita ja parsakaalia noin kymmenen minuuttia, että kasvikset jäävät napakoiksi. Kaada vesi pois ja lisää kasvisten päälle reilu nokare voita sulamaan.

Tee myös salaatti sillä välin, kun kanat ovat uunissa.
PERSIMON-HALLOUMI-SALAATTI

1 persimon
1 paketti halloumia
muutama jääsalaatin lehti

 Pese ja kuutioi persimon. Revi salaatinlehdet pienemmiksi.
Kuutioi halloumi ja paista se ilman rasvaa kuumahkolla paistinpannulla siten, että palat saavat väriä.
 Kokoa salaatti siten, että laitat lautasille ensin revittyä salaattia, sen päälle kuutioituja persimonin paloja ja niiden päälle halloumeja. Laita vielä koristeeksi yksi persimonrengas.

Nautinnollisia hetkiä herkuttelujen parissa vuodenvaihteen lähestyessä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti