maanantai 26. maaliskuuta 2018

Taste of Tuusula - pääsiäinen
 pääruoka: lammaskääryleet
 Pääsiäisaterian pääruokana on usein lammas, joka tosin jakaa mielipiteitä maullaan. Tästä syystä päätin kokeilla jauhettua lammasta ja luulenpa, että tästä tulee meidän pääsiäistraditio (muiden muassa). Viehätyin kovasti näistä kääryleistä ja itse asiassa koko kokonaisuudesta, fetaperunat (resepti *klik) ja mustapippurijuustokastike täydensivät maut ihan nappiin! Valion sivuilta löytyi tämäkin lammasresepti, joten testattua laatua tuntui olevan. Kokeile!
LAMMASKÄÄRYLEET (8 kpl)

1/2 dl korppujauhoja 
1/2  prk (100 g) kermaviiliä
1 iso sipulia
1 rkl öljyä tai voita
400 g lampaan/karitsan jauhelihaa
1 muna 

1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 tl suolaa
Täyte:
n. 100 g fetajuustoa
1 iso valkosipulin kynsi
1/2  dl tuoretta persiljaa
Pippurikastike
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1/2-1 dl vettä 
n. 1 dl Valio Mustapekka -ruokakermaa
1 rkl makeaa soijakastiketta

 Turvota korppujauhot kermaviilissä n. 5 min. 
Hienonna sipulit pieneksi silpuksi ja kuullota rasvassa pannulla läpikuultaviksi. Jäähdytä. Lisää kermaviiliseokseen kaikki kääryletaikinan ainekset ja sekoita.
 Murenna fetajuusto haarukalla. Hienonna valkosipulin kynsi ja persilja. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
 Jaa lammastaikina n. kahdeksaan osaan. Ota pala kerrallaan ja taputtele se vedellä kostutetuin käsin suorakaiteeksi. Jaa täyte päälle. Muotoile taikina kääryleiksi niin, että täyte jää sisälle.   Kypsennä uunipannulla leivinpaperin päällä 225 asteessa n. 25 min.

 Laita voi kattilaan ja anna sulaa. Lisää jauhot ja sekoittele, kunnes jauhot saavat vähän väriä. Lisää vesi kattilaan koko ajan sekoittaen ja lisää sen jälkeen Mustapekka -ruokakermaa. Mausta makealla soijakastikkeella.
 Tarjoa lammaskääryleet ja kastiketta fetaperunoiden kanssa.
Kylmällä vedellä kostutetuilla käsillä saa taikinan hyvin rullattua kääryleiksi.
Kääryleet valmiina uuniin. Pari käärylettä/ruokailija riittää hyvin silloin, kun tarjolla on alkuruokaa ja jälkiruokaa.
Ei haittaa vaikka kääryleet olisivat vähän pidempäänkin uunissa. Täyte pitää ne mehevinä ja samaan aikaan uunissa valmistuvat myös fetaperunat. Helppoa!
Tarjoiluun käytin myös Silmusalaattia, joka tuo annokseen paitsi näyttävyyttä, mutta myös hyvää makua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti