ILTA KAHDELLE
-sisäfilepihvit, uuniparsakaali ja lohkoperunat sekä bearnaisekastike
Viikonlopun lähestyessä alkoi mielessä pyöriä taas ruokakuvat. Pääsiäinen lähestyy ja niitä ruokia aloin suunnitella jo, mutta samalla lähempänä oli perjantai ja loman jälkeen ensimmäinen rauhallinen kokkailuilta. Kahdestaan kotona ja siksi mentiin pihvilinjalle.
Olen tosi surkea pihvin paistaja, mutta hyvä liha ei pilaannu huonollakaan paistamisella (sanoi mies), joten aina silloin tällöin yritän kuitenkin. Tein mukaillun bearnaisekastikkeen kaiken seuraksi ja tosi kiva kokonaisuus syntyikin.
Tämä useampia komponentteja sisältävä ruoka syntyy hyvällä organisoinnilla aika helposti, eikä aikaa kulu myöskään kovin kauaa.
*Ensin perunoiden pesu, lohkoaminen, maustaminen ja uuniin.
*Sen jälkeen parsakaalin pilkkominen, maustaminen ja uuniin samalle pellille perunoitten kanssa (perunat ehtivät olla n. 5-10 min kauemmin uunissa ensin).
*Seuraavaksi kastikkeen mausteliemi.
*Sen jälkeen pihvien paistaminen nopeasti kuumassa ja uuniin viideksi minuutiksi kasvisten seuraan.
*Sen jälkeen kattaminen
*Pihvit pois uunista ja folion sisään vetäytymään.
*Kastikkeen tekeminen loppuun.
*Kasvikset pois uunista.
*Kaikki lautasille ja päälle vähän silmusalaattia ja: Syömään!
PAAHDETTU PARSAKAALI CHEDDARILLA
1 pieni parsakaali (tai isompi, jos syöjiä on enemmän)
2 rkl öljyä
2-3 rkl sitruunan mehua
sormisuolaa
mustapippuria
Päälle:
cheddar-juustoa (Jukolan juuston #AitoCheddar on sairaan hyvää!)
Pilko parsakaali pienehköiksi paloiksi ja laita kulhoon. Ripottele päälle öljy, sitruunan mehu ja vähän sormisuolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria. Sekoita.
Levitä uunipellille ja paahda 200 C uunissa n. 20-30 min. Kun annat parsojen olla uunissa vähän pidempään, niistä tulee ihanan rapeita.
Raasta päälle vähän cheddaria, kun laitat parsat lautaselle.
BEARNAISE -KASTIKE (Hellapoliisin resepti)
Mausteliemi:
1 dl vettä
1 pieni sipuli silppuna (käytin salottisipulia)
2 rkl valkoviinietikkaa
3-4 valkopippuria
150 g voita
kuivattua rakuunaa maun mukaan
Mikäli et omista haudekattilaa, varaa kaksi pientä kattilaa, joista alle jäävä on aavistuksen ylempää suurempi.
Mittaa ensin mausteliemen ainekset eri kattilaan ja anna kiehua, kunnes liemi on haihtunut puoleen alkuperäisestä. Oli aika haasteellista, kun tein vain puolikkaan annoksen eli neste meinasi kiehua nopeasti kuiviin ja lisäsin vettä vähän.
Ota sitten esille alussa mainitut kattilat tai haudekattila. Laita alimpaan vettä ja odota, että vesi kiehuu.
Riko ylempään kattilaan munankeltuaiset.
Lisää nopeasti joukkoon mausteliemi ja vatkaa vispilillä voimakkaasti, kunnes kastike sakenee (tämä tapahtuu myös nopeasti, joten älä lähde välillä muualle).
Lisää lopuksi paloiteltu voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut joukkoon. Mausta kuivatulla rakuunalla.
Ota sitten esille alussa mainitut kattilat tai haudekattila. Laita alimpaan vettä ja odota, että vesi kiehuu.
Riko ylempään kattilaan munankeltuaiset.
Lisää nopeasti joukkoon mausteliemi ja vatkaa vispilillä voimakkaasti, kunnes kastike sakenee (tämä tapahtuu myös nopeasti, joten älä lähde välillä muualle).
Lisää lopuksi paloiteltu voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut joukkoon. Mausta kuivatulla rakuunalla.
Tein puolikkaan annoksen meille kahdelle ja se oli riittävä.
Hyviä makuja ja herkuttelua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti