torstai 8. maaliskuuta 2018

 SYNTYMÄPÄIVÄKAHVILLE DUMLE-KÄÄRETORTTUA
 Ajan kulumisen huomaa yleensä siinä vaiheessa, kun lapset täyttävät vuosia. Viime viikonloppuna vietettiinkin vanhimman lapsemme syntymäpäiviä ja yhdistimme sisareni ja äitini kanssa voimamme ja saimme aikaan kaikenlaisia herkkuja kahvipöytään. 
 Yksi herkuista oli Piparkakkutalon Akka -blogista nappaamani Dumle-kääretortun ohje ja sitä halusin mielenkiinnolla kokeilla. Voitte arvata, että makeaa oli!
Äitini paistoi pieniä Karjalan piirakoita ja sisareni teki herkullisia, lohitäytteisiä tuulihattuja.
Herkkuja joka lähtöön! Ja kaikille maistui!
Makeina oli tällä kertaa hyydytetty Dajm -kakku *klik ja sen lisäksi kookospalloja *klik ja tämä Dumle-kääretorttu.
DUMLE-KÄÄRETORTTU

4 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
1 pss / 220 g Dumleja
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta rahkaa

1 rkl vaniljareemijauhetta
100 g maitosuklaata raastettuna

 Valmista ensin täyte, että seos kerkeää jäähtyä tarpeeksi ennen vatkaamista.
 Kuumenna kermaa ja Dumleja kattilassa hiljalleen koko ajan sekoittaen, niin että Dumlet sulavat kermaan, mutta seos ei silti kiehu tai pala pohjaan. Laita sen jälkeen kattila kylmään veteen vähäksi aikaa ja nosta sitten jääkaappiin jäähtymään vähintään pariksi tunniksi.
 Tee sitten kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muutamassa erässä munavaahtoon. Käytä sekoittamiseen nuolijaa, äläkä sekoita yhtään enempää kuin on tarve, ettei vaahto lässähdä.
 Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 C uunissa n. 8 minuuttia uunin keskitasolla.
 Kumoa levy ylösalaisin toiselle leivinpaperille, jolle olet ripotellut sokeria ja irrota paistonaikainen leivinpaperi pois. Anna jäähtyä.
 Vatkaa kylmä Dumle-kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Tämä saattaa kestää kauan, mutta älä anna periksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja rahka ja sekoita.

 Levitä Dumle-vaahto huoneenlämpöiseksi jäähtyneen kääretorttulevyn päälle, niin että paksuin kerros vaahtoa on reunassa, mistä aloitat rullan kieputtamisen. Ripottele vaahdon päälle raastettu suklaa.
 Rullaa levy varoen leivinpaperin avulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Dumle-kermaa joutui vatkaamaan kauan, ennen kuin se alkoi kunnolla vatkautua vaahdoksi.
Oletko huomannut, että Dumle-karkkien kääreissä lukee kaikkea kivaa?
Maitosuklaa maustoi Dumle-vaahdon lisäksi kääretortun mukavasti. 
Makea pläjäys sopi hyvin kahvin seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti