maanantai 6. helmikuuta 2017

RUNEBERGIN TORTUT
 Olen aika surkea bloggaaja, kun en osaa ennakoida mitään juhlapyhiä ja laittaa tänne reseptejä ennakkoon. Sen sijaan aina juhlapäivän sattuessa kohdalle leivon tai kokkailen jotain aiheeseen kuuluvaa ja jälkikäteen sitten kirjaan niitä tänne. No toivottavasti niistä on viimeistään seuraavana vuonna iloa teillekin.
 Kuten olen jo varmaan ennenkin sanonut, jokaisen itseään kunnioittavan entisen tai nykyisen Porvoolaisen pitää Runeberginpäivänä leipoa näitä kuuluisia torttuja. Ja näissä, kuten jo rouva Fredrikalla aikoinaan, on jokaisella vähän oma reseptinsä. Tällä kertaa mukailin omaa vanhaa reseptiäni työkaverini reseptin suuntaan ja täytyy sanoa, että nyt kyllä onnistuivat tortut todella loistavasti. Niistä tuli sopivan kosteita ja hyvän makuisia. Tämä siis muistiin ensi vuodeksi itsellenikin 😀
RUNEBERGIN TORTUT (10 pientä)

100 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1/2 dl piparimurua (n. 3 kpl)
1/2 dl mantelirouhetta
1/4 dl korppujauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl ruokakermaa
Päälle:
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta

 Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Riko sekaan muna ja sekoita hyvin. Laita sekaan kaikki kuivat aineet sekä kerma ja sekoita sekaisin nopeasti.
 Laita taikinaa paperisiin muffinssivuokiin ja paista 200 C uunissa n. 15 min.
 Anna jäähtyä. Koverra lusikalla vähän pois keskustaa ja laita siihen reilu teelusikallinen vadelmahilloa. Pursota reunoille valkoista sokerikuorrutetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti