torstai 16. helmikuuta 2017

NUTELLA-BANAANIMUFFINSSIT
 Kun pitää saada jotain hyvää, mutta nopeasti valmistuvaa päiväkahvin kanssa, kannattaa tehdä muffinsseja. Taikina vain sekoitetaan pikaisesti,lusikoidaan vuokiin ja paistetaan parikymmentä minuuttia. Päälle voi halutessaan pursotella tuorejuustosta kuorrutetta, mutta vähän tomusokeria ajaa melkein saman asian. Kotivinkistä löysin reseptin Nutella-sydämisiin muffinsseihin, joten niitä nautittiin meillä viikonloppuna.

NUTELLA-BANAANIMUFFINSSIT (isoja 12 kpl, pieniä n. 20 kpl)


200 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 ½ dl soseutettua banaania (2–3 banaania)

Täyte ja koristelu:
1 dl Nutellaa

 Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
 Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
 Soseuta banaanit haarukalla. Lisää jauhoseos ja banaanisose taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
 Lusikoi taikinaa muffinivuokien puoliväliin saakka. Pane teelusikallinen Nutellaa jokaisen muffinin keskelle ja lusikoi loppu taikina päälle.

 Lusikoi vielä nokare Nutellaa jokaisen muffinssin pinnalle ja koristele pinta vetämällä cocktailtikulla marmorikuvioita. Paista banaanimuffinsseja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
 Sirottele päälle tomusokeria halutessasi.
Itse tein 2/3 -kokoisen annoksen, josta tuli 12 pientä muffinssia.
Olin säilyttänyt Nutellaa jääkaapissa ja se oli niin tanakkaa, ettei siitä saanut tehtyä mitään marmorikuviota muffinssien pinnalle. Niinpä iskin vain jokaiseen päälle teelusikallisen Nutellaa. Eivätpä olleet mitenkään kauniin näköisiä, joten sirottelin päälle reilusti tomusokeria. 
Muffinssien sisällä on ihanan pehmeä Nutellasydän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti