tiistai 28. helmikuuta 2017

MUSTIKKAHILE JA RAPEAT KEKSIT
- ja seuraavana päivänä jäädyke
 Jälkiruoka on usein sellainen, joka tulee korvattua juustolla ja kekseillä ja hedelmillä. Tänään tuli kuitenkin jostain taas mieleeni pakastimessa uinuvat mustikat. Ja siitä se ajatus sitten lähti. En ollut varannut mitään erityisiä aineita kotiin eli ensin piti vähän tutkia, mitä kaapeista löytyy ja sitten mitä niistä vähistä aineista saisi aikaan.
 Meitä oli kolme syömässä, joten tätä mustikkahilettä jäi sen verran jäljelle, että päätin vielä tehdä seuraavaksi päiväksi meille jäädykkeet. Aika kätevää!

MUSTIKKAHILE (n. 6 annosta)



400 g mustikoita (n. 4 dl)
1 prk Flora vanillaa
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
6 kpl kauramantelikeksiä
minttua tai sitruunamelissaa


Valmista jälkiruoka juuri ennen tarjoamista. Varaa kaikki aineet ja jälkiruoka-astiat valmiiksi. Ota marjat jääkaappiin ruokailun alkaessa. Pane jäiset marjat leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon. Kaada vaniljakastike ja vaniljasokeri marjojen päälle. Pyöräytä aineet sileäksi juuri ennen tarjoilua. Annostele jälkiruokamaljoihin ja koristele keksillä ja mintulla tai sitruunamelissalla.
Leikkuuterällä saa aineet nopeasti sekaisin ja nopeasti valmista.
Annokseen tuovat lisämakua rapeaksi paistetut keksit.
Jälkiruokaa on aina ihana nauttia kaiken syöpöttelyn jälkeen ja tämä hile oli melkein kuin jäätelöä olisi syönyt.

RAPEAT KAURAMANTELIKEKSIT (n. 30 kpl)


50 g voita tai margariinia
1/2 dl Ruokokidesokeria
1/2 dl tummaa siirappia
1 dl mantelilastuja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

2 rkl silputtua tuoretta minttua

Valmista keksilastut (minulla näistä ei tullut kyllä ihan lastuja vaan enemmänkin keksejä). Laita ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes rasva on sulanut. Jaa seoksesta pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Jätä reilusti leviämisvaraa kekseille.
Manteli ja kaura on hyvä yhdistelmä rapeisiin kekseihin.

Ja tästä samasta massasta oli siis helppo tehdä jäädykkeet:
Tupperwaren vanhat muotit pääsivät taas käyttöön. Täytin muotit vain noin puoliväliin eli siinäkin mentiin ruokailijoiden määrän mukaan.
Jäädykkeet kannattaa ottaa sulamaan puolisen tuntia ennen tarjoilua. 
Tarjoilin mustikkajäädykkeet eilisistä laskiaispullista jääneiden mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti