sunnuntai 26. helmikuuta 2017

HYVÄ SALAATINKASTIKE
 Viikonloppuna oli tytär taas käymässä ja lauantai-iltana tehtiin yhdessä ruokaa. Pääruokana oli lohta ja sitten mietittiin alkuruokaa. Päätettiin tehdä salaattia ihan sen vuoksi, että tytär oli jossain Helsingin ravintolassa syönyt tosi hyvää salaattia, jonka oli kruunannut nimen omaan tuo salaatin kastike. Sitä haettiin siis salaatin oheen.
 Pääruoka oli pitkästä aikaa lohta pinaattimuhennoksen kanssa. Se on vaan niin loistava yhdistelmä!
Tällä kertaa pinaattimuhennoksesta tuli kylläkin kastiketta, mutta maku oli taas kohdallaan. Kannattaa kokeilla! 

SEESAMI-SOIJA-SALAATINKASTIKE

2 rkl rypsiöljyä

1 1/2 tl seesamiöljyä
1 tl soijaa
1/2 tl sokeria
2 tl balsamiviinietikkaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl seesaminsiemeniä

Mittaa kaikki aineet pieneen kippoon ja sekoita. Maista, tarvitseeko lisätä jotain (joko makeutta tai kirpeyttä), sillä tyttäreni teki tätä vähän välillä maistellen ja yritin pysyä kirjaamisessa mukana.

Salaattia, kirsikkaluumutomaatteja, tummia rypäleitä, paistettua halloumia ja itämaisiin tunnelmiin vievää kastiketta.
Ihanaa, lämmintä, hampaissa vähän narskuvaa halloumia salaatissa.
Tulppaaneja, kynttilänvaloa ja lauantai-illan rauhaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti