Kun ystävä laittaa facebookiin linkin jostain herkullisen kuuloisesta syötävästä, niin onhan sitä pakko kokeilla. Ja nimenä on vielä Cheesy Cauliflower Bread eli juustoa ja kukkakaalia ja leipää... on siis ihan välttämätöntä katsoa, mitä sitä saa aikaan.
En osannut ollenkaan odottaa, että miltä tämä maistuu tai tuntuu suussa, joten koin todella positiivisen yllätyksen. Valkosipulinen ja juustoinen maku, jännän leipäinen tuntu ja kuitenkin kukkakaalin ominaisuudet taustalla. Yllättävän hyvää! Ja tosi helppoa tehdä!
JUUSTOINEN KUKKAKAALILEIPÄ
1 iso (n. 600-700 g) kukkakaali
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl oreganoa
3 mozzarella -palloa
n. 1/2-1 dl raastettua Parmesania
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
hyppysellinen chilihiutaleita
2 tl silputtua persiljaa
Dipattavaksi taco-kastiketta
Laita leivinpaperi pienehkön uunipellin tai vuoan pohjalle ja levitä "taikina" lusikan avulla paperille ohueksi kerrokseksi.
Paista 220 C uunissa n. 25 minuuttia.
Ota pois uunista ja ripottele päälle loput kaksi mozzarella-palloa revittynä pieneksi. Ripottele päälle myös pari teelusikallista silputtua persiljaa ja reilu hyppysellinen chilihiutaleita.
Laita takaisin uuniin ja paista vielä n. 5-10 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
Leikkaa paloiksi ja tarjoile taco-kastikkeen kanssa.
Pieneksi silputtu kukkakaali on kuin riisiä.
Levitä lusikan avulla massa leivinpaperilla suojatulle pellille. Minulla on käytössä n. 25 x 37 cm kokoinen pelti.
Lisää juusto, persilja ja chilirouhe paistetun "leivän" pinnalle ja jatka paistamista n. kymmenisen minuuttia.
Todellinen juuston ystävän herkku ja myös täysin gluteiiniton.
Nauti esim. taco-salsan kanssa dippaamalla tai ihan sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti