keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

TOMAATTI-HALLOUMISALSA
 Erilaisia lisukkeita tulee tehtyä useinkin ja aina on kiva löytää joku uusi makuyhdistelmä. Makea tomaatti ja hampaissa narskuva halloumi sopivat loistavasti yhteen ja basilikan maku tuo myös häivähdyksen kesää. 

TOMAATTI-HALLOUMISALSA

1 pkt (n. 250 g) halloumijuustoa
4 tomaattia
1-2 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
muutama basilikanlehti

 Viipaloi halloumi ja paista vähässä rasvassa pannussa kauniin ruskeiksi. Leikkaa jäähtynyt halloumi pieniksi kuutioiksi. Leikkaa tomaatit myös kuutioiksi ja voit halutessasi poistaa tomaateista siemenet. Silppua basilikan lehdet.
 Sekoita halloumit ja tomaatit keskenään. Mausta öljyllä pippurilla ja basilikalla. Kääntele ja laita jääkaappiin vähäksi aikaa tekeytymään. 
Laita salaatti tarjolle johonkin kauniiseen astiaan. Meiltä löytyi juuri sopivan kokoinen vanhemmiltani saatu kristallikulho.
Salsa sopii hyvin lihan tai kanan kanssa tarjoiltavaksi ja luulenpa, että kun kesällä grillit kuumenevat, on tämä salsa ykköspaikalla pöydässä mukana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti