tiistai 19. huhtikuuta 2016

SALSA VERDE -PERUNAT
 Perunoista saa niin paljon erilaisia lisukkeita, että niistä varmaan riittää jokaisen makuun joku versio. Itselleni uusi tuttavuus olivat salsa verde -perunat, joihin törmäsin jossain vanhassa K-kaupan ruokalehdessä. Kiva vaihtoehto vaikka grilliruokien lisäksi kesällä tai erilainen vaihtoehto vappupöytään perunasalaatin tilalle. Maistuu siis ihan varmasti melkein minkä kanssa vaan.
SALSA VERDE -PERUNAT 
(tämä on reilu annos eli itse puolitin sen meille kolmelle ja vähän vielä jäikin)

vajaa kilo perunoita

1 ruukku persiljaa
1 ruukku basilikaa
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 dl extra virgin oliiviöljyä
(2 rkl kapriksia)
2 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
2 rkl vettä
1/2 tl suolaa

Kuori ja keitä lohkotut perunat kypsiksi. 
 Soseuta kaikki muut ainekset tehosekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunamehua tai suolaa. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, lisää vähän vettä.
 Sekoita n. puolet paloiteltujen, valutettujen perunoitten joukkoon. Laita loppu kastike tarjolle, että jokainen voi halutessaan lisätä sitä. 
 Voit tarjoilla perunat joko lämpiminä tai kylminä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti