sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

KINUSKISET BANAANIPALAT
 Jälleen kerran piti keksiä jotain makeaa tarjottavaa parillekymmenelle hengelle kahvin kanssa. Jotain, joka olisi nopea tehdä, helppo kuljettaa ja herkullista syödä. Mokkapalat ja porkkanakakku pellille on jo moneen kertaan kokeiltu, mutta nyt sattui silmiin Yhteishyvän ruokalehdestä ohje, jota muokkaamalla löytyi vähän uudistettu versio näistä.
 Periaatteessa tämän voisi tehdä ihan perusmokkapalojen pohjan reseptillä, mutta aina pitää vähän muokata, joten siksi tähänkin tuli mukaan banaania. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kahvijuomaa, jolloin makukin muuttuu. Eli uskalla kokeilla!
KINUSKISET BANAANIPALAT (n. 28-30 palaa)

Pohja:
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
125 g sulatettua voita/margariinia
1 1/2 dl maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1-2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 banaani
Kuorrutus:
400 g (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
200 g (1 prk) valmista kinuskikastiketta
Pinnalle:
pari kourallista suolapähkinöitä

 Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon vähän kerrallaan, vuorotellen maidon ja sulatetun (vähän jäähtyneen) rasvan kanssa. Soseuta banaani haarukalla ja lisää lopuksi pikaisesti joukkoon.
 Levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 175 C uunissa n. 20 min. Anna jäähtyä.
 Sekoita kuorrutuksen ainekset vatkaten muutama minuutti. Levitä pohjan päälle. Rouhi veitsellä suolapähkinöitä vähän ja ripottele lopuksi kuorrutteen päälle.
 Leikkaa palat tarjolle ja nauti kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti