sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

CARAMEL-MACCHIATO-JUUSTOKAKKU
 Kun tytär tulee viikonlopuksi käymään, on yleensä tiedossa jotain kokeiluja, jotka johtavat pöydän ääreen. Ja tämäkään kerta ei pettänyt ennakkoaavistuksia. Nuoriso löytää reseptinsä usein jostain mutkan takaa tai kuvien perusteella ja ennakkoluulottomasti heittäytyy reseptien vietäväksi.
 Onpa vaikea yrittää tarkkailla syömisiään ja vältellä esim. sokeria, kun kahvipöytään katetaan tällainen houkutus. Täytyy sanoa, että harvoin saa näin mahtavaa juustokakkua - ihana kahvin maku, täyteläinen kinuski, kermavaahto... Mmmmm!
CARAMEL-MACCHIATO-JUUSTOKAKKU (halk. 20 cm vuoka)

Pohja
200 g Digestive keksejä
75 g voita
Täyte
2 pkt (á 175g) Philadelphia tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 prk (150 g) creme fraichea
2 tl vaniljasokeria
4 rkl vahvaa kahvia
(2 rkl Bailey's likööriä)
Päälle
2 dl kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria
Bailey's -likööriä

kinuskikastiketta

 Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halk. 20 cm). Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneella. Sulata voi ja lisää keksien joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
 Paista pohjaa 175 C uunissa n. 8 minuuttia. Ota jäähtymään.
 Vatkaa tuorejuustoa notkeaksi. Lisää sokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita aina välillä hyvin. Laita sekaan creme fraiche, vaniljasokeri, kahvi ja halutessasi Bailey's likööri.
 Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Paista 165 C uunissa n. 1 tunti. Ota virta pois uunista, avaa uunin suuluukku ja anna kakun olla uunissa vielä 15 minuuttia. 
 Ota kakku pois uunista, vedä veitsellä varovasti vuoan ja kakun reunan välistä, että kakku irtoaa vuoasta. Jäähdytä ritilällä huoneen lämpöiseksi ja laita jääkaappiin n. 8 tunnin ajaksi viilentymään.
 Koristele ennen tarjoilua kermavaahdolla, johon on sekoitettu sokeria, vaniljasokeria ja pari ruokalusikallista likööriä. Lisäksi purista päälle raidoiksi valmista kinuskikastiketta.
 Kakku on parhaimmillaan heti seuraavana päivänä ja maut kohdallaan. Parin päivän päästä erillisiä makuja ei enää erota ja kahvin makukin  häipyy jonnekin eli kannattaa syödä samantien :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti