PÄÄSIÄISENÄ LEIVOTAAN URAKALLA,
Pitkät pyhät antavat aiheen tehdä kaikenlaista kivaa ja tavata ystäviä. Ensimmäiseksi pääsiäispäiväksi olin tehnyt treffit ystävättäreni kanssa. Olimme menossa pääsiäistapahtumaan Espoon keskukseen vanhalle asemalle. Ja tutustumaan ihanan Pia's Designin vaatteisiin - ja vähän ostelemaan!
Samalle reissulle yhdistettiin pieni piknik, jonne lupasin hoitaa purtavan. Suolaiseksi palaksi tein salaatin lisäksi Tortano-leipää, jota olen tehnyt ennenkin. Kahvin kanssa makeaa tuli persikkaisesta rahkatortusta.
Vähän tuunaillen sain vinkin Naisen omasta blogista rahkapiirakkaan ja aika mehevän muhkea piirakka siitä tulikin.
PERSIKKAINEN RAHKATORTTU
Purkillinen persikan puolikkaita
Pohja:
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 reilua rkl kaakaojauhetta
125 g voita sulatettuna
Sekoita kaikki aineet keskenään. Ota taikinasta n. 1/4 sivuun (se murustellaan lopuksi piirakan päälle).
Lisää siihen 3/4 taikinaan
1 dl piimää tai ½ dl creme fraichea ja ½ dl ruokakermaa
1 kananmuna
Sekoita kaikki aineet sekaisin puuhaarukalla. Levitä taikina leivinpaperin päälle joko pellille tai piirakkavuokaan.
Valuta ja kuutioi purkillinen säilykepersikoita tai n. 4-5 persikan puolikasta, levitä pilkotut persikat pohjan päälle.
Täyte:
1 prk vaniljarahkaa tai sitruunarahkaa
1 muna
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja levitä persikoitten päälle. Tässä voisi käyttää sitruunarahkaa, joka toisi vähän lisää makua piirakkaan, mutta itse käytin siis vaniljaa.
Lopuksi murustele jäljelle jäänyt taikinaseos, jonka laitoit alussa syrjään. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
125 g voita sulatettuna
Sekoita kaikki aineet keskenään. Ota taikinasta n. 1/4 sivuun (se murustellaan lopuksi piirakan päälle).
Lisää siihen 3/4 taikinaan
1 dl piimää tai ½ dl creme fraichea ja ½ dl ruokakermaa
1 kananmuna
Sekoita kaikki aineet sekaisin puuhaarukalla. Levitä taikina leivinpaperin päälle joko pellille tai piirakkavuokaan.
Valuta ja kuutioi purkillinen säilykepersikoita tai n. 4-5 persikan puolikasta, levitä pilkotut persikat pohjan päälle.
Täyte:
1 prk vaniljarahkaa tai sitruunarahkaa
1 muna
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja levitä persikoitten päälle. Tässä voisi käyttää sitruunarahkaa, joka toisi vähän lisää makua piirakkaan, mutta itse käytin siis vaniljaa.
Lopuksi murustele jäljelle jäänyt taikinaseos, jonka laitoit alussa syrjään. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Ihanan aurinkoinen ja lämmin ilma, hyvä seura ja pienet herkut tekivät päivästä aivan mahtavan!
Näyttää ja kuullostaa ihanalta! Persikka on ihan mun suosikkiani. Tätäkin on testattava :)
VastaaPoistaKokeile sillä sitruunarahkalla, niin maku varmaan vielä paranee. Noinkin pienestä kaakaomäärästä tuli ihanan suklainen maku :)
PoistaKivasti tuunattu piirakkaohje, pakko kokeilla tätäkin versiota!
VastaaPoistaKiitos, kyllä kannattaa. Ihanaa, että aina vaan löytyy uusia kokeiltavia - eikö :)
Poista