maanantai 7. huhtikuuta 2014

ÄIJÄRUOKAA - LIHA-CHORIZOPATA
 Sateisena sunnuntaina tulee hoideltua kotihommia, pyykkäystä ja sen semmoista. Päivä houkutteli myös vetäytymään peiton alle kunnon päikkäreille! Sillä välin mies valtasi keittiön ja laittoi pitkään haudutettavan padan uuniin tulemaan. Aika kiva herätä ruoan tuoksuun ja päästä valmiiseen pöytään. Pata oli tosi hyvän makuista ja chorizolle ominaisesti vähän tulista. Kohta onkin aika lähteä jumppaan huhkimaan taas "chorizot" pois vyötäröltä!


LIHA-CHORIZOPATA
oliiviöljyä
n. 250-400 g naudan paistia tai porsasta
1 sipuli, viipaloituna
2 valkosipulin kynttä, paloiteltuina
3 rkl viinietikkaa
250 g chorizomakkaraa, siivutettuna
400 g purkki tomaattimurskaa

muutama kirsikkatomaatti
1 rkl tomaattipyrettä
vettä


Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Poista lihasta tarvittaessa ylimääräinen rasva ja paloittele se. Mausta lihaa suolalla ja mustapippurimurskalla. Kuumenna ruokalusikallinen oliiviöljyä paistinpannulla.
Paista lihapaloja, kunnes ne ovat ruskistuneet (älä laita kaikkia lihoja kerralla). Poista lihapalat pannulta ja laita ne uunipataan. Lisää valkosipuli ja sipuli ja paistele niitä pehmeiksi.
Lisää viinietikka ja paista vielä pari minuuttia. Lisää sitten chorizo, kunnes öljy alkaa irrota makkarasta. Paista muutama minuutti. Laita chorizo ja sipulit uunivuokaan ja sekoita mukaan tomaattimurska ja tomaattipyree. Lisää vettä sekaan niin, että nestemäinen osuus (kastike) nousee puoleen väliin lihapaloja. Tiputtele sekaan vielä kirsikkatomaatit sellaisenaan.
Hauduta ruokaa uunissa pari tuntia. Voit laittaa päälle folion, jos näyttää, että ruoka meinaa kuivua. Meillä oli nestettä vähän enemmän, joten pata oli koko ajan ilman foliota uunissa.

Tarjoa pataruoka riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti