keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

KANAKORI A´LA ANNI
 Sunnuntai-ilta ja tytär päätti ilahduttaa vanhempiaan valmistamalla illaksi kanasta ruokaa. Ja nyt oli vuorossa itse tehty majoneesi, friteerattu kana ja porkkanatikut. Ensimmäistä kertaa tehty valkosipulimajoneesi hurmasi meidät kaikki eli sitä aiomme tehdä uudelleenkin. Resepti majoneesiin löytyi Isyyspakkaus-blogista ja se oli uskomattoman helppo, yksinkertainen ja nopeatekoinen.
Kana oli valmiina suikaleina, joten se asetti aikamoisen haasteen friteeraajalle. Mutta ei ollut hassumpi syödä sinnikkään kokkaajan rapeita kanapaloja. Ja voilla glaseeratut porkkanat täydensivät makupaletin.
Ihana tytär ja ihana ruoka sunnuntaihin!
VALKOSIPULIMAJONEESI

2 valkosipulinkynttä
1 muna
2 tl Dijon sinappia
½ sitruunan mehu
ripaus valkopippuria, suolaa ja chiliä
2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)

Hienonna valkosipulit ja laita ne kapeaan astiaan tai kannuun. Lisää kaikki muut aineet. Laita sauvasekoitin astiaan, pohjaan asti. Käynnistä sekoitin ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa. Majoneesi on valmis! Ja wau, miten herkullista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti