lauantai 8. tammikuuta 2022

SUOLAISTA UUDEN VUODEN PÖYTÄÄN 

 Uuden vuoden vastaanottoon liittyy meillä aina ruoka. Niinkuin kyllä kaikkiin muihinkin juhliin. Ja arkeen. No siitä huolimatta ja senkin vuoksi näihin meidän perinteisiimme: vastaanotamme uutta vuotta  usein ihan vain kahdestaan mieheni kanssa kotona ja itse viihdyn keittiössä vaikka puoli päivää valmistelemassa illan ruokia.
Tällä hetkellä suosin äänikirjoja joka tilanteessa ja ruokaa laittaessa on mahtava uppoutua samalla jonkun tarinan lumoihin.

Tämän illan varsinaisena ruokana olivat uuniperunat ja niiden kanssa erilaiset täytteet, mutta lisäksi halusin kokeilla jossain näkemiäni pyöryköitä. Tai puusteja. Tai ... no jotain. Joulusta oli jäänyt pakastimeen torttutaikinaa, joten siitä sai helposti pyöräytettyä muutamat suolaiset puustit leivän sijaan ruoan lisukkeeksi.

MEETVURSTIPUUSTIT

2 levyä torttu-/lehti-/voitaikinaa
muutama siivu meetvurstia
tuorejuustoa
emmentalia

 Leikkaa sulaneet taikinalevyt pituussuunnassa kolmeen osaan (itse leikkasin kahteen ja niistä tuli vähän liian paksuja). Kauli suikaleita pituussunnassa ohuemmiksi.
 Levitä levyille ohut kerros tuorejuustoa (itselläni oli ruohosipulilla maustettua, mutta tähän käy myös maustamaton) ja sen päälle meetvurstia (tai kinkkua tai salamia tai mitä vaan suolaista, kalakin käy - esim. graavi tai kylmäsavulohi). 
 Seuraavaksi ripottele päälle juustoraastetta oman maun mukaan ja kääri suikaleet rullalle.
Aseta rullat paperisiin muffinssivuokiin ja paista 225 C uunissa n. 15- 25 minuuttia rullien paksuudesta riippuen. Voit tarkistaa kypsyyden, kun otat rullat uunista ja kurkistat, onko pohja paistunut vai raa'an näköinen.

 Tarjoile ruoan lisukkeena tai iltapalana teen kanssa. Ihanan lehtevää, rasvaista ja täyttävää! 

Tässä vain kahteen osaan leikatut taikinasuikaleet. Nopeammin saat puustit kypsiksi, kun taikina on ohuempaa. Leikkasin meetvurstisiivut neljään osaan ja laittelin ne limittäin taikinalle. Ajattelin, että niitä on myös helpompi syödä, kun ovat pienemmissä paloissa.
Taikinarullista tuli turhan korkeita, mutta lisäsin paistoaikaa, niin sain ne paistumaan kypsiksi pohjaa myöten.
Ihan mielettömän herkullisia puusteja! Ja ihan mielettömän täyttäviä!
Kannattaa kokeilla ja jos et ole lihan syöjä niin ihan varmasti kalatäytteisinä tulee vähintään yhtä maukkaita!


2 kommenttia:

  1. Hyvä idea. Ja tuon kanssa vaikka joku hyvä dippi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, sitä en edes tullut ajatelleeksi. Hyvä lisäys!

      Poista