sunnuntai 17. tammikuuta 2021

 FENKOLI-OMENA-SALAATTI

 Usein miettiessäni erilaisia ruokia, ajattelen makujen vastapareja ja sitä, että joku osa ruoasta olisi myös kevyttä. Helpoin toteutettava on tietty erilaiset salaatit ja siihen päädyin tämänkin ruoan kanssa. Tein siis italialaisia riisipyöryköitä eli arancineja ja jos miettii, että ruoka sisältää riisiä, juustoa ja friteerausta, on enemmän kuin paikallaan myös vähän keventää.

 Olen jostain syystä vältellyt fenkolia omassa keittiössäni, mut nyt ostoskoriin päätyi pienehkö fenkoli, joten se pääsi myös salaattiin. Kun sitten päästiin pöytään ja sain salaattia suuhuni, ihmettelin vain, että miksi olen niin kauan kartellut fenkolia! Se oli ihana, rapsakka, pirteä, juuri sopiva osa tätä hedelmäistä salaattia. eli fenkolikaupoille vastakin ja salaatin tekoon!

FENKOLI-OMENA-SALAATTI

pala fenkolia
1/2 omenaa
n. 20 viinirypälettä
jääsalaattia

Kastike:
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
n. 1/2 dl öljyä

Leikkaa fenkoli suikaleiksi ja omena ohuiksi viipaleiksi tai pienemmiksi paloiksi ja puolita viinirypäleet. Revi salaatti kulhoon. Lisää salaatin päälle muut ainekset.
Sekoita öljyä lukuunottamatta kaikki muut kastikkeen ainekset pienessä kipossa ja lopuksi valuta öljy koko ajan sekoittaen joukkoon. Maista, tarvitseeko kastike lisää suolaisuutta, sitruunaisuutta tai makeutta.
 Kaada osa kastikkeesta salaatin päälle ja jätä loput kippoon, josta jokainen voi lisätä sitä tarvittaessa omaan annokseensa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti