sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

IHAN PARAS JUUSTOKAKKU
Australian Master Chef -reseptillä
 Kuten useimmat varmaan tietävät, olen suuri Master Chef -ohjelmien seuraaja ja ihailija. Katson eri maissa tehtyjä kausia ja ihmettelen, miten taitavia kokkeja kotioloista tuleekaan. Australian versiot ovat ylitse kaikkien muiden suosikkejani, koska siinä olevat juontajat, George, Gary ja Matt, ovat niin mahtavia ja asiantuntevia.

 No, se näistä taustoista, joka johti tähän kaikkein parhaaseen versioon ikinä valmistamistani juustokakuista. Sisaren poikani oli toivonut juustokakkua jo pitkään ja samoihin aikoihin, kun olin luvannut tehdä kakun perhejuhlaamme, satuin katselemaan televisiota. Ja kas kummaa! siellä Matt paljasti parhaan juustokakkureseptinsä. Tämä ei ole siis Amerikkalainen vaan Australialainen juustokakku! 

 Kun sain tämän pöytään ja olin tehnyt vähän mansikkasurvosta mukaan, niin jo alkoi kauppa käydä. Nuorisolle maistui ja useampi taisi ottaa toisenkin palan. Tästä tuli ihanan , melkein kermaisen pehmeä ja aivan tajuttoman hyvä. Ehdoton suositus!!!
AUSTRALIALAINEN JUUSTOKAKKU

Pohja:
250 g Digestive-keksejä
1/2 dl sokeria
75 g sulatettua voita

 Jauha keksit tehosekoittimella hienoksi muruksi ja sekoita sekaan sokeri ja sulatettu voi.
 Laita 24 cm halk. olevaan irtopohjavuokaa leivinpaperi sekä pohjalle, että reunoille. Kiedo 3 foliota ristiin rastiin vuoan pohjan ja reunojen päälle (kuin vuoraisit vuoan ulkoapäin). 
 Laita vuokaan keksiseos ja painele esim suorareunaisen lasin avulla keksiä vuoan pohjalle ja reunoille.
 Paista 175 C uunissa 10 min ja anna jäähtyä.

Täyte:
700 g Philadelphia-juustoa (4 rasiaa)
2 dl sokeria
3 munaa
2,5 rkl sitruunanmehua
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
ripaus suolaa
3 dl créme fraichea

 Sekoita tuorejuustoa vatkaimella, kunnes se on sileää. Lisää sekaan sokeri ja sekoita niin kauan, kunnes sokerin rakeisuus häviää.
 Sekoita munat joukkoon yksitellen vatkaten hyvin aina välissä. Mausta sitruunanmehulla, vaniljalla ja suolalla. Lisää sekaan créme fraiche ja sekoita sileäksi.
 Kaada juustoseos keksipohjan päälle. Laita kakkuvuoka uunivuokaan tai pienelle pellille, jossa on reunat. Laita vuoat uuniin ja kaada alimpaan vuokaan tai pellille vettä parin sentin verran.
 Paista 175 C uunissa tunnin verran, Australialaisversiossa käskettiin pitää 65 min ;). Käännä sen jälkeen uunista lämpö pois ja laita puulusikka uunin luukun yläreunan väliin, että luukku pysyy vähän raollaan. Anna kakun olla uunissa vielä noin tunnin ajan.

 Anna kakun jäähtyä vuoassaan muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota varovasti vuoasta ja tarjoa esim. mansikkasurvoksen tai tuoreiden marjojen kanssa.
Vuoraa vuoka ulkoapäin foliolla, että vesihauteesta ei mene vettä kakkuun. Lasin avulla saa painettua keksiseoksesta tosi ohuen.
Täytteestä tulee silkkisen sileää, kun  maltat vatkata jokaisen vaiheen kunnolla.
Kakku kannattaa laittaa vuokineen uuniin, ennen kuin kaataa vuokaan veden, ettei se läiky.
Matala paistolämpö ja jälki"haudutus" uunissa saa kakun pysymään ihan valkeana pinnaltaan.
Meitä oli reilu kymmenen henkeä syömässä, mutta kakkua jäi vielä reilusti. Tosin olimme jo ennen tätä ehtineet syödä alkuruokia ja pääruokia, levänneet hetken ja kakkujakin oli kaksin kappalein.
Koristeeksi laitoin vain muutaman mansikan puolikkaan. 
Joskus yksinkertainen on kaunista.
Tästä näkee, kuinka ohueksi ja tasaiseksi sain pohjan ja reunat.
Täytteessä ei myöskään kannata pihistellä, että kakusta tulee kunnon muhkea.
Mansikkasurvokseen laitoin pari ruokalusikallista sokeria ja sen maku on oma suosikkini juustokakun seuraksi.
Kokeile, kokeile ja kokeile!
Ihastut aivan varmasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti