CHEDDARDOGIT JA KERMAVIILIDIPPI
Tosi pitkään olen himoinnut Ranteita myöjen taikinassa -blogissa näkemiäni Jukolan juuston ihanasta Aito Cheddarista tehtyjä, dipattavia "pötkylöitä". Koska rakastan juustoa kaikissa muodoissaan, enkä ollut tällaisia vielä koskaan maistanut, tuli siitä itselleni lähes pakkomielle.
Ja vihdoin eräänä viikonloppuna tartuin tuumasta toimeen ja aloitin näpertelyn. Aikaa se vei, mutta sarjassa "sairaan hyvää" oli lopputulos. Tosin täytyy myöntää, että tuli sen verran monta näitä ahmittua, että yöllä kyllä vatsaa väänsi. Eli kohtuus kaikessa - myös herkkujen nauttimisessa!
CHEDDARDOGit
Taikina:
1½ dl vettä (+42 C)
1 tl kuivahiivaa
3 rkl öljyä
½ tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Sekoita veden joukkoon kuivahiiva ja öljy. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoja vähän kerrallaan nesteen sekaan ja vaivaa yleiskoneella hetki (jos et käytä yleiskonetta jauhoja menee hieman vähemmän).
Anna kohota 20-30 minuuttia lämpimässä paikassa.
Täyte:
1 pkt (160g) Cheddaria (Jukolan Juusto)
1 pkt pekonia
pulled porkkia eli nnyhtöpossua
ripaus chiliä
Voiteluun:
Kananmuna
Leikkaa cheddarista paksuja pötköjä (14 kpl).
Levitä pekonit uunipellille leivinpaperin päälle vieri viereen ja paista 225 C uunissa 10 min.
Anna pekonien jäähtyä ja leikkaa ne sitten veitsellä pieneksi palasiksi.
Voit ostaa valmista pulled porkkia, mutta senkin voi tehdä itse jolloin tulee vieläkin parempaa. Voit maustaa possua esim. bbq-kastikkeella halutessasi (tämä on oma suosikkini).
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Asettele cheddar palat taikinan päälle ja ripottele pekonimurua ja pulled porkkia päälle sekä halutessasi ripaus chiliä.
Leikkaa 14 osaan esim. taikinapyörällä ja taittele palat kiinni pötköiksi ensin päistä ja sitten pitkistä sivuista ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle taittelukohta alaspäin.
Voitele kananmunalla ja anna kohota vielä noin 30 min. Paista 225 C uunissa 15 minuuttia.
1 prk (200g) kermaviiliä
½ dl kurkkusalaattia
1 dl paprikaa
1 pieni sipuli (voit jättää poiskin)
myllystä suolaa
Hienonna silpuksi paprikat ja sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista suolan maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti