torstai 9. heinäkuuta 2020

BANAANIKAKKU
 En ole juuri kummoinenkaan kuivien kakkujen ystävä, eikä niitä paljon enää missään tarjoillakaan. Ennenhän ne kuuluivat automaattisesti jokaiseen kahvipöytään - sekä arkeen että juhlaan. Nykyisin niiden paikan ovat vieneet erilaiset kuppikakut ja pienet leivokset, mutta jostain syystä korona-kevään aikana tämäkin leivonnainen tuli mieleeni. 

 Kuivista kakuista oikeastaan ainoa, joka on mielestäni todella herkullinen eikä mitenkään kuiva, on banaanikakku. Sen mehevyys ja maukkaus syntyy tietysti survotusta banaanista ja joskus saatan myös laittaa sekaan pieneksi kuutioituja suklaan paloja. Joka tapauksessa ihan ykkössuosikki, joka turhaan on unohtunut repertuaarista. Iltateen tai päiväkahvin kanssa maistuu parikin palaa!


BANAANIKAKKU

2 kananmunaa
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1 dl maitoa
75 g margariinia
1-2 banaania

 Voitele kakkuvuoka margariinilla ja jauhota kevyesti korppujauholla. Sulata margariini ja soseuta banaanit.
 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää nopeasti sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan sulatettu margariini, johon olet sekoittanut maidon ja lopuksi lisää sekaan soseutetut banaanit.
 Kaada vuokaan (älä kuitenkaan täyteen, sillä kakku kohoaa runsaasti uunissa) ja paista 175 C uunissa n. 50-60 min (kakku on valmis, kun puutikkuun tai kakkutikkuun ei tartu enää taikinaa).
Tästä määrästä tulee pienehkö kakku eli jos sinulla on iso vuoka, voit tuplata ainekset. 
Ihana tuoksu ja mehevä kakku!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti