sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

KREETALLA, osa 3
Joutilaisuutta ja Aktiviteetteja
  Aurinko paistaa (tai paahtaa oikeastaan) lukuunottamatta alkuloman sitä päivää, joka muutti maailman muutamaksi tunniksi ukkosmyrskyiseksi ja sateenpieksämäksi. 
 Mutta juuri nyt voi antautua ajattomuuteen. Kuulla, kuinka aallot rikkoutuvat rantahiekkaan tai kuinka kaskaat yhtäkkiä aloittavat laulunsa kilpaa ja lopettavat sen yhtä nopeasti. Voi kuljeskella nurmikolla paljain jaloin tai antaa varpaiden kaivautua kuumaan hiekkaan odotellen seuraavaa aaltoa tulevaksi.

 Voi asettautua aurinkotuoliin. Kirjan sivut kääntyvät hiljalleen tarinan edetessä. Aurinko porottaa, mutta varjonalla on ihanan lämmintä, melkein viileää. Välillä allas kutsuu ja kun astuu veteen, tuntee olevansa yksin, kannateltavana. Paitsi kun joku ui pärskähdellen ohi ja huomaat, ettet olekaan yksin.

 Voit vain olla. Tai osallistua. Ja tarjontaa riittää pitkin päivää. Aamulla kivutaan yläkertaan ja ulos - kattojen ylle - ja hengitellään joogaa tai venytellään pilatesta. Takana siintää meri kimaltaen ja toisella puolen kohoavat vuoret.
Tuolla ihmisiä kokoontuu rykelmänä petankkikuuliensa pariin nurmelle. Ja kohta valutaan altaaseen jumppaamaan tai zumbaamaan.



 Kun päivä porottaa kuumimmillaan, tulee henkilö, joka tarjoilee viilentävää pyyhkeitä. Tai tarjoutuu raikastamaan 
oloasi suihkeilla. Tai on valmis hieromaan auringon polttamaan selkääsi aloe veraa. 
Tai henkilökunta järjestää jäätelötarjoilun, rantabileet drinkkeineen ja hedelmineen tai jotain muuta piristävää ja yllättävää. Vaikka hampurilaisbaarin nurmikentälle helpottamaan niitä hitaasti matelevilla tunteja aamiaisen ja lounaan välillä.



 Voit osallistua. Tai vain olla.

  Ja ohjelmat jatkuvat illalla. Musiikkia, tanssia, elokuvia, gaalaa. Hyväntuulisuutta henkii joka paikasta. Hotellinjohtaja näyttäytyy pitkin päivä tervehtien, kysellen kuulumisia - osallistuen Makarena-tanssiin rannalla! Nappaa miehen kädestä kameran ja ottaa valokuvia. On esimerkkinä koko henkilöstölleen huomaavaisuudesta ja ilmapiirin luomisesta. Arvostan!

 Täällä voi nauttia. Kukin omalla tavallaan. Olla irti arjesta. Loma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti