sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

SUKLAATA JA SITRUUNAA
 Pääsiäisen aikaan kokoonnuimme taas vanhempieni luokse ja perinteisesti jokainen tekee jotakin ruoka- tai kahvipöytään. Minulle osui jälkiruoka ja päätin taas tarttua Tupperwaren puolipallon muotoisiin silikonimuotteihin ja MasterChef -otteeseen. Kerran aiemmin (resepti täällä *klik*) kokeilin tehdä suklaapalloja ja mielestäni se sujui silloin niin hyvin, että uskalsin tarttua uudelleen haasteeseen. Huh! Ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä.

 Maut olivat kohdillaan ja tekstuurit, mutta tämä on ainoa pallukka, joka irtosi edes jotenkin muotista! Kaikki muut (yht. 12 kpl!!!) sortuivat ja murtuivat, mikä enemmän mikä vähemmän. Kyllä oli raivostuttavaa! Juuri kun ajattelet, että teet loistokkaat jälkkärit kaikille, niin ne näyttävät "ukkosen repimiltä ketunraadoilta" isäni sanontaa lainatakseni. Onneksi olin hankkinut aiemmin kultapölyä ja sillä sain peitelty ainakin osan halkeamista. 

 Makuyhdistelmä oli siis sitruuna ja suklaa - ihan perfect!

SITRUUNAMOUSSE

200g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl kermaa
½-1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
2-4 rkl lemon curdia
½ dl sitruunamehua
4 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto, sokerit ja lemon curd vaahdon joukkoon. Sekoittaa voi koko ajan sähkövatkaimella. Lisää lopuksi liivateseos ohuena nauhana ja vähän jäähtyneenä sekaan. 


Täytin suklaamuotit siis täytteellä aika täyteen ja laitoin ne jääkaappiin hyytymään. Täytteen kannattaa antaa hyytyä vähintään 4h.

POHJAksi tein taas suklaisen kakkulevyn.

Kakkulevystä leikkasin muotilla pallon halkaisijan kokoisia kiekkoja. Ja kuten aiemmin todettu, suklaapallojen irrottaminen oli yhtä tuskaa, mutta sain ne lopulta kumottua pohjien päälle. Huh!, minkä näköisiä.
Onneksi olin ostanut tuota kultapölyä!
Lautaselle ensin Lemon curdia, sitten suklaapallo pohjineen, reilusti kultapölyä ja viimeistelyyn muutama kullan värinen nonparelli.

Tällainen yritelmä ja viritelmä tällä kertaa 😅



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti