lauantai 18. toukokuuta 2019

PUNAJUURILOHI, HASSELBACKAN JUUREKSET JA LÄMMIN TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI
- pääsiäisen ateria
 Herkulliset ateriat maistuvat aina, on sitten pääsiäinen, joku muu pyhä tai ihan perusarki. Kuitenkin viikonloppuihin ja juhlapyhiin tulee panostettua vähän enemmän. Tutkittua reseptejä, mietittyä erilaisia raaka-aineita tai värejä, makuja, koostumuksia.
 Olin jokin aika sitten kylässä ystäväni luona joka oli tehnyt Hasselbackan juureksia porkkanasta ja bataatista ja nepä maistuivat herkullisilta. Niistä lähti osittain tämän kertainen aterian suunnittelu.
 Toinen lähtökohta oli lohifile, josta mietin pääni puhki, mitä tekisin. Jostain syystä kurkkasin jääkaappiin ja löysin vähän nahistuneita punajuuria pussin pohjalla ja tadaa! Valion reseptien avulla sain tehtyä ihan loistavan kalaruoan. Punajuurien ja sipulien sekä lohifileen väliin laitettava smetana toimi loistavasti kastikkeena tälle ruoalle ja pehmensi tietysti myös makua. Peukku!
 Lidlin reseptejä en ole aiemmin tutkinut vaikka mainokset telkkarissa pyörivätkin "mitähän Hans tekisi?" 😂 No näitten Hasselbackalaisten myötä tutkin vähän sivustoja enemmänkin ja sieltä löytyi vielä tämä lämpöinen tomaattisalaatti. Yllätyksiä kerrakseen ja herkullisia sellaisia! 
 Lisäksi tein vielä munavoikastikkeen ja ateria oli todellakin Bueno!.
PUNAJUURILOHI

3-5 punajuurta
2 sipulia
¾ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl juoksevaa margariini-öljy sekoitusta
1 prk (120 g) smetanaa
600-800 g kirjolohifileetä
1 - 2 rkl sitruunamehua
¾ tl suolaa
½ tl sitruunapippuria

 Kuori ja lohko punajuuret. Lohko sipuli kapeiksi lohkoiksi. Pane punajuuret ja sipuli uunivuokaan. Mausta. Valuta päälle Oivariini ja sekoita. Laita alumiinifolio vuoan päälle.
 Anna punajuurien hautua uunissa 250 C 30 - 40 min. Ota vuoka uunista kun punajuuret ovat lähes pehmenneet. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen.
 Valuta smetana punajuuri-sipuliseoksen päälle. Pirskota nahattomaksi ja ruodottomaksi peratun lohifileen päälle sitruunamehua. Mausta. Pane filee punajuurien päälle. Jatka kypsennystä 30 min.
Koristele kala hienonnetulla tillillä.

HASSELBACKAN JUUREKSET


muutama peruna, porkkana ja halutessasi bataattia, palsternakkaa...
70 g voita
1,5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,25 tl valkopippuria
1 dl parmesaania raastettuna
0,5 dl korppujauhoja

 Kuori juurekset ja leikkaa niihin viipaleet niin, että ne jäävät pohjasta kiinni. Jos bataatit tai palsternakat ovat muhkeita, halkaise ne pituussuuntaan ja leikkaa viillot kuperalle puolelle. Levitä juurekset leivinpaperoidulle uunipellille.
 Sekoita pehmeään voihin mausteet. Sivele seosta juuresten pintaan.
Ripottele pinnalle sen jälkeen juustoraastetta ja sitten korppujauhetta.
 Kypsennä 225 C noin 40 minuuttia.

LÄMMIN TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI

kirsikkatomaatteja
1 mozzarellapallo
1 tl oreganoa
chilijauhetta oman maun mukaan
1/4 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
sormisuolaa 
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
 
 Halkaise tomaatit ja lado leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele tomaattien leikkuupinnoille oreganoa.
 Sekoita chili ja oliiviöljy. Mausta tomaatit mausteöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.
 Paahda 200-asteisessa uunissa ylätasolla n. 15 minuuttia.
Nostele tomaatit kulhoon, Revi päälle mozzarella. Tarjoile heti!

MUNA-VOIKASTIKE

75 g voita
1 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa hienonnettuna
tuoretta tilliä hienonnettuna tai ruohosipulia
suolaa myllystä

 Sulata voi. Lisää muna (ja ruohosipuli tai tilli). Rouhaise joukkoon hieman suolaa.
Tarjoa munavoikastike uunilohen ja keitettyjen perunoiden tai Hasselbackan juuresten kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti