sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

JUHANNUSTUNNELMIA 2019
Aloitin juhannuksena kesälomani ja sitä piti juhlistaa  lahjaksi saadulla kuivalla kuohuviinillä. Ihana lämpö helli terassilla, kun poksautimme korkin!
Juhannus koostuu itselläni aina osin perinteistä ja yksi tärkeimmistä on tietysti ruoka. Ah, mitä ihanuuksia olikaan tiedossa!
Terassilla istuessani huomasin jonkun pikkuötökän taiteilleen sireenin lehteen sydämen 💚
Käymme juhannuksena vanhempieni luona ja tällä kertaa nostimme maljat mansikanmakuisella itävaltalaisella alkoholittomalla kuohuviinillä. Tosi marjaisa tuoksu ja maku!
Lounaaksi nautimme herkullisen kalapöydän.
Perinteinen mansikkakakku pitää pintansa vuosi toisensa jälkeen. Mikä olisi perinteisempää ja herkullisempaa kahvin kanssa?
Juhannusaattoiltana päätimme poiketa valtavirrasta, emmekä grillanneet! Sen sijaan kokosimme valtavan tapaslautasen!
Lautaselta löytyi:
kananmunia (osa mätitahnalla), graavilohta, mätiä, smetanaa, herkkukurkkuja, hunajaa,salaattia, kirsikoita, ilmakuivattua kinkkua, Brietä, mansikoita, Goudaa, viinirypäleitä, feta-valkosipuli-oliivi -lajitelma.
Ja kaikkea piti maistaa! Herkkua!
Juhannusaattoyönä kävin tekemässä kävelyn lähikaduilla.
Ihastelin valoa ja höyhenen keveitä pilviä.
Suomen valoisat kesäyöt - ihan parasta!
Pihassa kukkii.
Juhannuspäiväksi päätin tehdä hyydytetyn mansikkakakun.
Tein kakun perus-luotto-ohjeellani eli
Laitoin keksipohjan päälle ensin paloiteltuja mansikoita ja pieniksi kuutioiksi leikattua valkosuklaata. Sen jälkeen piimä-kermahyytelö ja noin tunniksi jähmettymään. Päällisen mangon korvasin mansikoilla. Murskasin mansikat sauvasekoittajalla tasaiseksi, lisäsin vähän sokeria ja pari liivatetta. Laitoin vielä mansikkasurvoksen päälle muutamia leikattuja mansikoita.
Koristeluun hain pihalta muutaman mintunlehden ja jos olisi halunnut, olisi reunoille vielä voinut pursottaa kermavaahtoruusukkeita.
Juhannuspäivän iltaan kuului kanavartaiden grillaus. Mies hoitelee meillä grillauksen ja minä mietin lisukkeet.
Taas kerran ajatus lähti väreistä ja makujen vastapareista: suolaista ja makeaa sekä erilaisia tekstuureja.
Lautaselta löytyi kanan lisäksi balsamico-kastiketta, maissimuhennosta, paistettuja uusia perunalohkoja, karamellisoituja uusia porkkanoita ja punasipulia, herneenversoja ja kirsikkaluumutomaatteja.

Näillä juhannusyön terassitunnelmilla toivottelen ihanaa kesää!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti