perjantai 15. helmikuuta 2019

SITRUUNAINEN KANA-PINAATTIPASTA
 Voiko joku sanoa, ettei pidä pastasta? Itselleni olisi suorastaan kidutusta, jos pitäisi välttää pastan syömistä. Lasagne, spagetti bolognese, cannelonit, erilaiset pikaiset melkein wokkityyliin valmistetut pastat...You name it! Kaikki uppoaa.
 Ja miettikää arki-iltoja. Mistä saa nopeammin valmistettua ruokaa perheelle, joista yksi on lähdössä treeneihin, yksi tulee pitkän työpäivän jälkeen nälkäisenä kotiin ja yksi miettii, että kavereita pitäisi päästä tapaamaan HETI! Siis pastan kimppuun mars!
 Tämän kertaisen kokkailusession innoittajana toimi Yhteishyvä -lehdestä löytynyt resepti, jota muokkailin hieman. Sitruunan maku jakaa mielipiteitä, joten laittele sitruunaa varovasti sekaan. Lisätä voi aina, mutta pois ei saa.

SITRUUNAINEN KANA-PINAATTIPASTA

spagettia tai nauhapastaa

n. 400 g broilerin suikaleita
1/2 sitruuna
n. 70-100 g pinaattia
reilusti tuoretta tai pakastettua basilikaa
(pakastettu basilika on aivan loistava keksintö!)
1 prk (n. 125 g) smetanaa (tuorejuusto käy myös)
öljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1-2 dl pastan keitinvettä + 1/2 kanaliemikuutio

 Silppua basilika, jos käytät tuoretta. Silppua myös pinaatin lehdet. Pese sitruuna ja raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. 
 Sekoita kulhossa smetana, basilikasilppu ja sitruunan kuoriraaste. Voit myös laittaa sitruunanmehun tässä vaiheessa tai lisätä vasta valmiiseen pastaan.
 Paista öljyssä broilerin suikaleet kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota sivuun.
 Paista erikseen pinaatteja öljyssä isolla paistinpannulla, kunnes ne menevät kasaan ja lisää broilerit pannulle.
 Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
 Laita smetanaseos pannulle broilerien ja pinaattien sekaan ja anna kuumentua.
 Valuta pasta, mutta ota talteen keitinvettä pari desiä ja liota kanaliemikuutio siihen.
 Lisää kanaliemi pannulle ja myös pasta. Sekoita hyvin ja maista. Voit tässä vaiheessa lisätä sitruunanmehua, jos haluat.
 Tarjoa pasta heti parmesan-juuston kanssa.
Sekoita smetanaan basilika ja mausteet.
Nauti parmesanin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti