torstai 26. heinäkuuta 2018

KAIKENLAISTA KESÄHYVÄÄ - HYRSKYPOTUT
  Kesä ja uudet perunat kuuluvat yhteen kuin nenä päähän. Miten sinä syöt uudet perunasi? Sillin kanssa? Voinokareen ja tillin kanssa? Kananmunakastikkeen kera? 
 Pidän todella paljon perunasta ja mielelläni käytän sitä erilaisiin ruokiin. Välillä tuntuu, että varsinkin nuoremmat välttelevät perunaa kaikin tavoin. Joko siinä on liikaa hiilareita tai sitten peruna on liian työlästä valmistaa. Ja oletteko huomanneet: aika moni syö nykyään perunansa kuorineen... Siis eikö perunoita osata enää kuoria vai onko syynä laiskuus?
 Itse asiassa herkulliset Perunankuoret ovat yksi tosi maukas ruoka, mutta muuten kyllä mielelläni syön perunat ilman kuoria. No, pitkä tarina johdatuksena tähän Valion sivuilta löytyneeseen Hyrskypottu-reseptiin. Nam! Kyllä perunasta vaan saa sata erilaista ruokaa, maistapa tätäkin!
HYRSKYPOTUT (Valion ohje 4:lle)

1 kg uusia perunoita
50 g voita
1 ruukku (n. 1/2 dl hienonnettuna) ruohosipulia
1 ruukku (n. 1 dl hienonnettuna) tilliä
3 (50 g) kevätsipulia varsineen
1 prk (120 g) Valio Eila® smetanaa
suolaa myllystä

 Keitä harjatut perunat (meri)suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Valuta keitinvesi pois kannen avulla. Sulata perunoiden joukkoon voi.
 Hienonna yrtit, leikkaa kevät- tai kesäsipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää yrtit, sipulit ja smetana kattilaan perunoiden joukkoon. Rouhi päälle suolaa. Itse käytin pelkästään tilliä ja ruohosipulia, sillä raaka sipuli ei oikein sovi minulle. Toimi ihan hyvin ilmankin.
 Aseta kattilankansi paikoilleen ja ravista voimakkaasti.
 Nauti hyrskypotut kesäruoan lisukkeena, kuten grilliruoan, sillin tai savukalan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti