maanantai 30. heinäkuuta 2018

JUUSTOSARVET MAISTUVAT AINA
Kesäpäivänä, jolloin kunnon sade yllättää, tulee vetäydyttyä sisätiloihin lueskelemaan, katsomaan telkkaria tai vaan oleilemaan. Itselleni tuo oleilu on usein kaikkein haastavinta. Vähän aikaa maltan olla ja sitten huomaan taas käyskenteleväni levottomasti ympäriinsä ja miettiväni, että mitä tekisin. Nämä ovat niitä hetkiä, jolloin joko tekee mieli napostella jotakin tai tehdä jotakin naposteltavaa. 
Tällaisina hetkinä tekemisen tulee olla nopeaa ja suuhun pitää saada jotakin pian. Näitten juustosarvien kanssa ei aikaa kauaa tuhraannu, kunhan malttaa antaa leivonnaisten olla uunissa kypsiksi asti. Sitten voikin laittaa teepannun tulille ja käydä nautiskelemaan.


NOPEAT JUUSTOSARVET


3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraleseitä
2 dl juustoraastetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g voita
2 dl kermaviiliä

Täyte:
1 kananmuna (jos haluat kananmunattoman version, voit jättää tämän pois)
2 dl juustoraastetta (emmental tai joku muu vahvan makuinen)

 Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja kermaviili. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, jaa levyt taikinapyörällä tai veitsellä kahdeksaan osaan. Valmista täyte sekoittamalla kananmuna ja juustoraaste.

 Laita täytettä kaikkiin kolmioihin, niitten leveään osaan ja kierrä sarviksi. Voitele sarvet kananmunalla ja ripota päälle halutessasi juustoraastetta. Edelleen, jos haluat munattoman version, älä voitele sarvia ollenkaan.

 Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti