sunnuntai 7. tammikuuta 2018

SUKLAA-APPELSIINIKAKKU
Erilaiset maustetut rahkat ja juustot ovat loistavia hyyytetyissä kakuissa. Mietit vain, mikä on juuri sinun mielimakusi ja laitat kakun tulemaan. Tämän kakun tein jouluksi, mutten ole ehtinyt sitä tänne postailemaan. No nyt siis resepti tähän. Ja maku muuttuu rahkaa vaihtamalla - näppärää!

 SUKLAA-APPELSIINIKAKKU (n. 20 cm halk)

Pohja:
125 g (1/2 pkt) LU Bastogne-keksejä
70 g voita tai margariinia
Täyte 1:
200 g (1 rs) appelsiinirahkaa
2 1/2 dl (1 prk) Flora vanillaa
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Täyte 2:
2 dl kuohukermaa
110 g taloussuklaata
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
Päälle:
valkosuklaata
nonparelleja

 Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita niihin sulatettu rasva. Painele kevyesti irtopohjavuoan pohjalle. Itse laitan sinne yleensä aina leivinpaperin kakun helpommaksi siirtämiseksi tarjoilulautaselle.
 Laita ensimmäisen täytteen liivatteet kylmään veteen. Vatkaa Flora vanilla mahdollisimman kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon appelsiinirahka ja sokeri. Maista haluatko lisätä sokeria, mutta muista, että suklaan kanssa sopii enemmän raikas kuin makea maku. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos vähän jäähtyneenä, ohuena nauhana vaahdon sekaan. Kaada vaahtoseos keksipohjan päälle ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
 Laita toisen täytteen liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Vahdi, ettei suklaa sula ihan kokonaan. Loppu sulaa sitten sekoitellessa eli kun olet ottanut suklaan pois vesihauteesta tai mikrosta, sekoittele sitä hieman. Saat lopun suklaan sulamaan sekä myös jo vähän jäähtymään.
 Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita muutama nokare kermaa suklaan sekaan ja sekoita. Älä välitä vaikka se näyttää vähän kokkareiselta tai muuten oudolta. Sekoita sen jälkeen kermavaahto sekä suklaakerma sekaisin vatkaimella. 
 Kuumenna vesi ja lisää puristetut liivatteet sekaan. Sekoita vähän jäähtyneenä suklaakermaan. Kaada seos jähmettyneen kakun seuraavaksi kerrokseksi ja laita taas jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi tai yön yli.
 Sulata koristelua varten muutama pala valkosuklaata. Koristele sillä kakun pinta ja ripottele päälle vielä muutama nonparelli.
Jouluna meillä oli siis jälkiruokana perinteistä, äitini tekemää "sekametelisoppaa" eli sekahedelmäkeittoa sekä tätä suklaa-appelsiinikakkua. Kakku kärsi vähän kuljetuksessa, joten tein pintaan valkosuklaasta vähän aiottua enemmän kuvioita. Aina pitää olla keinot pieneen hämäykseen 😁


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti