keskiviikko 10. tammikuuta 2018

TRYFFELIRISOTTO JA KATKARAVUT
 Sain joululahjaksi erilaisia ruokiin liittyviä asioita (yllätys) ja yksi niistä olivat nämä valmiit risottosekoitukset. Risottoriisiä maustettuna sienillä, sahramilla ja tryffelillä.
 Yksi annospussi on tarkoitettu kahdelle ja olihan näitä testattava. Vähän aikaa sitten tein risottoa A. Hautalan tapaan ja sen pohjaksi tuli hummeriliemi. Se oli ihan loistavan makuista ja päätin käyttää sitä myös tämän tryffeliriisin kanssa. Mies oli ostanut pakastettuja jättirapuvartaita ison kasan ja nämä yhdistelemällä saatiin aikaan aikamoinen herkkuannos.

TRYFFELIRISOTTOA KATKARAPUJEN KANSSA

n. 1 1/2 dl tryffelirisottoriisiä
n. 8 dl vettä + 1-2 rkl hummerifondia
(1 dl valkoviiniä)
1 salottisipuli
2-3 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
n. 1 dl raastettua parmesania

 Kiehauta vesi ja sekoita siihen hummerifondi. Pidä neste koko ajan lämpimänä.
 Silppua salottisipuli pieneksi silpuksi. Laita laakeaan kattilaan tai pannuun öljyä miedolle lämmölle ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää vähän ajan kuluttua riisit sekaan ja anna myös niiden imeä itseensä öljyä jonkun aikaa. Sekoita koko ajan.
 Ala lisätä pikkuhiljaa hummerilientä joukkoon. Jos käytät valkoviiniä, lisää se ihan ensimmäisenä. Itse jätin sen tällä kertaa pois, eikä vaikuttanut mielestäni tämän voimakkaan risoton makuun mitenkään. Lisää siis lientä kauhallinen-pari kerrallaan ja sekoita koko ajan. Maista välillä (noin vartin jälkeen), onko riiseissä vielä purutuntumaa, mutta alkavat ne muuten pehmentyä.
 Lisää lopuksi mausteet ja parmesanraaste. Maista, tarvitsetko lisää mausteita. 

KATKARAPUVARTAAT

isoja katkarapuja tai jättiravun pyrstöjä tai tiikerirapuja vartaissa tai ilman
chilipalko (tai kuivattua chilirouhetta)
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
öljyä

 Sulata isot katkaravut kunnolla ja kuivaa niitä vähän. Sekoita öljyyn pilkotut valkosipulin kynnet sekä pilkottu chilipalko tai chilirouhe sekä mausteet. 
 Valele rapuja mausteseoksella. Ota iso paistinpannu ja paista rapuvartaat molemmin puolin öljyssä (ei tarvitse lisätä öljyä, jos sitä on ollut reilusti valelussa). Paista molemmin puolin pari-kolme minuuttia. Älä paista liikaa!
Muista jättää risotto reilusti kosteaksi, koska se aina vielä vähän imee nestettä itseensä ja kuivaa ennen kuin saat sen lautaselle.
Tarjoa ravut risoton ja raastetun parmesanin ja raikkaan valkoviinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti