tiistai 23. tammikuuta 2018

MUFFINSSIT ILTAPALAKSI
 Ilta, nälkä, mieliteko, mitä söisi... Tuttua? Niinä iltoina, kun ei ole harrastuksia tulee istahdettua telkkarin ääreen "pään nollaamiseksi" 😁. Itselläni ei mene montaakaan hetkeä siihen, kun alan miettiä, että jotain tekisi mieli syödä. Siis vaikka olisin juuri syönyt ruoan. 

 Sinittelen tovin, ajatukset sinkoilevat pääkopassa ja sitten ponnahdan vieterinä ylös (luulen ainakin, että se näyttää siltä...). Kiskon kaappien ovia auki, löytyykö mitään järkevää, olisiko mitään terveellistä, kai tässä nyt jotain keksii!

 Vähän kalkkunaleikettä, vähän aurinkokuivattuja tomaatteja, juustoja... nopeasti pitää valmistua, siis leivinjauhetta. Leseitä ja grahamjauhoja (terveys edellä yritetään mennä) - eiköhän tästä jotain synny! Päädyn suolaisiin muffinsseihin, ne ovat onneksi vain vartin uunissa. Sillä välin ehtii keittämään teeveden ja hauduttamaan teen. Ihan kohta pääsee höyryävien leivonnaisten ääreen jatkamaan pään nollausta. Aah!
KALKKUNA-TOMAATTIMUFFINSSIT (tai kinkkumuffinssit...) n. 10 kpl

1 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraleseitä
1 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl maitoa tai ruokakermaa
60 g sulatettua margariinia tai voita
n. 2 rkl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
reilu 2 rkl silputtua kalkkunaleikettä
Päälle
parmesan-juustoraastetta

 Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, leseet, suola ja leivinjauhe. Sekoita sekaan aurinkokuivatut tomaatit (helpoiten saa ne pieniksi saksilla) ja kalkkunasilppu (tai kinkkusilppu).
 Sekoita lopuksi nopeasti sekaan muna, maito ja sulatettu rasva.
 Nostele lusikalla taikinaa muffinssivuokiin tai muffinssipellille. Raasta päälle parmesania (ei välttämätöntä). 
 Paista uunissa 200 C n. 15 min. Nauti höyryävän kuumana!
Muffinssit jäivät vähän vaaleiksi, mutta olivat jo kypsiä. Joten pois uunista ilman "rusketusta", koska en halunnut niistä myöskään liian kuivia. Aurinkokuivatusta tomaatista tuli hyvä piristys muuten aika neutraaliin makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti