perjantai 30. syyskuuta 2016

Viikonloppuna herkutellaan: 
PAAHDETUT UUNIJUUREKSET KALAN KANSSA
 Kun tytär on kyläilemässä, on ruokalistalla usein kasviksia. Niin siis lihan, kanan tai kalan kanssa jotain muuta kuin perunaa, riisiä tai pastaa. Ihanan rapeat lohipalat saivat nyt seurakseen hyvän makuisia chili-hunajaporkkanoita ja balsamicolla maustettuja ruusukaaleja. Salaatti on myös vakio ja monesti se yksistään riittää meille lisukkeeksi. Kauppaan oli tullut kesän jälkeen tuontimansikoita ja niistä saatiin viikonloppuna parikin salaattia aikaiseksi.
Tälle aterialle koottiin kokonaisuus jääsalaatista, MaalaisBrie-juustosta ja mansikoista. Kastikkeena jälleen Pirkan Tumma Balsamietikkakastike. Ihan ykkössalaatti kaikessa yksinkertaisuudessaan.
PAAHDETUT CHILI-HUNAJAPORKKANAT (a`la Glorian Ruoka&Koti)

10 pientä tai 4-5 isoa porkkanaa
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
100 g pehmeää voita (itse käytin vain 50 g)
1/2 sitruunan mehu

 Laita uuni lämpenemään 200 C. Kuori ja halkaise porkkanat. Jos käytät isoja porkkanoita puolita ne ensin.
 Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. 
 Sekoita pehmeään voihin chili, valkosipuli, hunaja ja suola. Hiero voiseos porkkanoihin ja laita porkkanat uunivuokaan tai pellille. Vuoka voisi olla parempi, että porkkanoita voisi helpommin välillä sekoittaa. Itse käytin uunipeltiä ja voi levisi aika tavalla pitkin ja poikin peltiä. Purista sitruunaa porkkanoitten päälle. 
 Paahda porkkanoita uunissa noin puoli tuntia.
BALSAMICO-RUUSUKAALIT UUNISSA 
(a`la Maistuis varmaan sullekin -blogi)

n. 300 g ruusukaaleja
2 rkl ruokaöljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

 Leikkaa ruusukaaleista kannat ja poista päällimmäiset lehdet. Halkaise ruusukaalit kahtia (tai jos ne ovat kovin isoja, leikkaa neljään osaan). 

 Laita ruusukaalit kulhoon ja lisää sekaan oliiviöljyä, balsamicoa ja rouhittua mustapippuria. Levitä ruusukaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle reilusti sormisuolaa. Paahda uunissa 200 asteessa 20 - 30 minuuttia. (Eli laita ensin porkkanat uuniin, käsittele ruusukaalit ja lisää ne samalle pellille tai erilliseen uunivuokaan). Ruusukaaleille riittää lyhyempi aika uunissa kuin porkkanoille, paitsi jos käytät pieniä porkkanoita, silloin molemmille sama aika.
Kuten huomaatte, porkkanoista valui voi vähän hukkaan pitkin peltiä. Ensi kerralla laitan kasvikset omiin vuokiinsa.
Toisaalta makua ei kyllä yhtään haitannut tuo sotkuisella pellillä olo, vaan molemmat maistuivat tosi hyvältä, mutta porkkanat erityisesti.
RAPEAT LOHIPALAT

ruodoton lohi- tai kirjolohifilee
n. 2 dl korppujauhoja
n. 1/2 dl hienoksi raastettua parmesania
suolaa
valkopippuria
voita 
öljyä

 Leikkaa kala reilun kokoisiksi paloiksi.
 Laita isolle laakealle lautaselle korppujauhot, parmesan ja suola sekä valkopippuri. Sekoita ne.
 "Kasta" lohipalat molemmin puolin korppujauhoseokseen.
 Laita isolle paistinpannulle aika reilusti voita ja öljyä (noin puolet ja puolet).
 Paista lohipaloja molemmin puolin noin 5 minuutin ajan (riippuen kalapalojen paksuudesta).
 Tarjoa kasvisten kanssa.

Tässä vinkki tälle viikonlopulle, siis maistuvia hetkiä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti