sunnuntai 11. syyskuuta 2016

OMENAPIIRAKKA JUGURTISTA
 Turha kai mainita, että omenoita riittää edelleen. Juu ja että kaikkea mahdollista ja mahdotonta on tullut tehtyä ja kassikaupalla kuskattu edelleen omppuja tutuille.
 Viikonlopun kahviherkku siis oli taas kerran omenoista tehty piirakka. Tällä kerralla oli kyse myös "hävikistä herkuksi" juttu meneillään eli pari päivää sitten parasta ennen -merkinnän saavuttanut maustamaton jugurtti. Tähän piirakkaan voi siis hyvin upottaa tällaisen jugurtin tai vaikka piimän. Ei haittaa pätkääkään ja maistuu ihanalta. Eikä tarvinnut heittää loppujugurttia pois!
OMENAPIIRAKKA JUGURTISTA

Pohja

3 dl maustamatonta jugurttia (vaniljajougurttikin kävisi, silloin voisi vähän vähentää sokerin määrää)
3 dl sokeria
125 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta

Täyte
reilu puoli litraa omenakuutioita (hapan/talvi omena)
2 rkl vettä
½ dl sokeria
1 tl kanelia

Päälle
2 munaa

2 dl maustamatonta jugurttia
1 prk vaniljarahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

 Laita ensin omenakuutiot kattilaan veden kanssa. Kuumenna ja sekoittele samalla, kunnes omenat vähän pehmenevät. Lisää sokeri ja kaneli. Ota kattila liedeltä. Anna vähän jäähtyä.
 Sekoita kulhossa nopeasti jugurtti, sokeri, sulatettu margariini ja jauhoihin sekoitettu sooda+leivinjauhe.
 Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille tai uunipannulle. Levitä lusikalla tai lastalla ja ripottele omenapalat taikinan päälle.
 Sekoita munat, rahka, jugurtti ja sokerit ja kaada omenoiden päälle.
Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa n. 30 min. 
 Tarjoile kylmänä.
Minulla on käytössä tuollainen vähän pienempi leivontapelti, johon saa kätevästi kannen päälle leivonnaisten säilytystä varten. Jos haluat tehdä piirakan isolle uunipellille, lisää vähän ainesten määriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti