SITRUUNA-VALKOSUKLAA,
MOUSSE JA/TAI JÄÄTELÖ
Näppärä tytär sai aikaan kaksi herkkua yhdellä tekemisellä. Eli Anni päätti tehdä meille yhtenä viikonloppuna jälkiruoaksi moussea, mutta annos olikin aika iso, joten loppu pakastettiin. Seuraavana päivänä päästiinkin sitten nauttimaan jälkiruoka jäätelön muodossa. Pienestä "vahingosta" syntyi tosi hyvä jälkiruoka, joka itse asiassa oli melkein parempi jäätelönä. Keksimurut tekivät siitä hauskan kokonaisuuden. Seuraavalla kerralla taidetaan tehdä suoraan jäätelöksi koko annos!
SITRUUNA-VALKOSUKLAA MOUSSE TAI JÄÄTELÖ
4 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 valkuaista
Digestive-keksejä
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sitruunamehu ja kuoriraaste.
Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri eri kulhossa ja lisää kermavaahtoon. Lisää seokseen myös jäähtynyt valkosuklaa.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele seokseen.
Kaada mousse tarjoiluastioihin, murenna päälle vähän keksiä ja anna viilentyä jääkaapissa.
Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri eri kulhossa ja lisää kermavaahtoon. Lisää seokseen myös jäähtynyt valkosuklaa.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele seokseen.
Kaada mousse tarjoiluastioihin, murenna päälle vähän keksiä ja anna viilentyä jääkaapissa.
Kaada loput (tai koko) vaahdosta pakastuksen kestävään astiaan. Anna olla yön yli. Vuole kuumaan veteen kastetulla jäätelökauhalla tai lusikalla palloja.
Laita mousse laseihin, koristele keksimuruilla ja/tai keksipaloilla.
Ota jäätyneestä moussesta jäätelökauhalla palloja.
Anni laittoi myös keksit moussen kanssa pakastimeen. Jäätelöannoksiin tuli siis myös keksimurskaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti