maanantai 26. lokakuuta 2015

GULASSI LÄMMITTÄÄ KYLMINÄ ILTOINA
 Kelit kylmenevät koko ajan ja varsinkin tuo syksyinen viima menee kyllä luihin asti. Tämä houkuttelee valmistamaan pitkään haudutettuja pataruokia, joissa on paljon makua. Olen tehnyt aikaisemminkin gulassia, mutta tällä kertaa tästä tuli ihanan paksua ja vähän tulista. Liha ja kasvikset suorastaan sulavat suussa. Kannattaa kokeilla!
PAREMPI GULASSI

n. 500 g naudanlihaa kuutioina
2-3 rkl vehnäjauhoja
öljyä
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulin kynttä silputtuna
1 keltainen paprika kuutioituna
1 punainen paprika kuutioituna
1-2 porkkanaa pieniksi paloiteltuna
1 rkl savupaprikajauhetta
2-3 dl lihalientä
2 dl tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
suolaa
pippuria
Tarjoiluun:
persiljaa
smetanaa tai creme fraichea

 Kierittele lihakuutiot jauhoissa ja ruskista pannussa miedolla lämmöllä. Lisää lihaliemi ja annan saostua. Kaada pataan. 
 Kuullota sen jälkeen sipuli ja valkosipuli ja lisää vielä paprikat ja porkkanapalat. Mausta savupaprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska tai paseerattu tomaatti. Anna kuumentua ja kaada lihojen päälle pataan. Sekoita. Lisää vettä tarvittaessa. Nestettä saisi olla sen verran, että lihat ja kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
 Laita pata uuniin ja hautua 170 C noin pari tuntia tai kunnes liha on mureaa. 
 Ripottele pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoile vaalean leivän ja smetananokareen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti