keskiviikko 28. lokakuuta 2015

LEHTIKAALI-PALVIBROILERIPIIRAKKA
 Kaupasta lähti mukaan pari jättipussillista lehtikaalia ja vasta kotona pysähdyin miettimään, että mitä niistä tekisin. Järkevää! No, olin pari iltaa yksin kotona ja arvatkaa, mitä päädyin tekemään! Suolaista piirakkaa tietty!
 Olin ostanut yhtä sun toista "kaiken varalta" ja niistä sitten kokoilin tämän piirakan. Päätin kuitenkin, etten yksin syö koko piirakkaa, joten viime perjantaiaamuna työkaverit pääsivät suolaiselle aamukahville :) Uunista otettaessa olivat päällimmäiset lehtikaalit rapeita kuin sipsit - aika hauska tunne syödessä. Seuraavana päivänä ne olivat jo pehmenneet, mutta piirakka maistui lämmitettynäkin ihan hyvältä kuulemma :) 
LEHTIKAALI-PALVIBROILERIPIIRAKKA

Pohja
150 g voita tai margariinia
3 dl 3 viljan sämpyläjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
!/2 dl kylmää vettä
Täyte:
1 iso lehtikaalin lehti
öljyä
muutama viipale palvibroilerleikettä
1 prk kolmen juuston kermaa
1 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
rouhittua mustapippuria
suolaa
1-2 dl juustoraastetta

 Nypi pohjaa varten voi ja jauhot, joihin on sekoitettu suola ja leivinjauhe sekaisin muruksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti sekaisin.
 Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
 Poista lehtikaalin lehdestä keskiruoti ja leikkaa lehti pienehköksi silpuksi. Kuutioi broilerileikkeet.
 Kuumenna pannussa öljyä ja kuullottele lehtikaalia, kunnes se menee vähän kasaan. Anna jäähtyä.
 Sekoita kananmunat ja kermat sekaisin ja mausta pippurilla ja suolalla.
 Levitä broilerikuutiot piirakkavuokaan taikinan päälle ja niitten päälle lehtikaalit. Ripottele paljon juustoraastetta seuraavaksi ja viimeiseksi kaada kerma-munaseos.
 Paista 200 C uunissa n. 30 min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti