perjantai 8. marraskuuta 2013

PAELLAPERJANTAI
 Olen niin mainosten uhri. Ja ihan yhtenään postilaatikosta löytyy kaikenlaisia ruokakauppojen tarjouslehtisiä ja reseptilehtisiä ja huomaan ajelehtivani kauppojen hyllyjen väleissä ja tarttuvani erilaisiin tarjoustuotteisiin. Tällä viikolla K-kaupan lehdessä oli vinkkinä paellan valmistus ja tietenkin tarjouksena siihen liittyvä äyriäissekoitus. Joten kipin kapin kauppaan. Ja äyriäissekoitus oli loppu. Voi ei! Paitsi, että onneksi isossa kaupassa eri sekoituksia löytyy vaikka millä mitoin. Joten ilta oli pelastettu.
 
PERJANTAIN PAELLA
 
broilerin koipipaloja (n. 8 kpl niitä "nuijia")
öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl risottoriisiä
5-6 dl kuumaa kanalientä (vesi + kanaliemikuutio)
1 tl kurkumaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 paprika
1 dl herneitä
n. 300 g äyriäissekoitusta
 
Koristeeksi/päälle
persiljaa
1 sitruuna
 
Kaupasta sattui valmiiksi maustettuja broilerin koipinuijia kyytiin, joten paistoin ne räiskyvässä öljyssä pikaisesti joka puolelta ja laitoin ne uunivuokaan ja n. puoleksi tunniksi 200 asteeseen.
Jos olisivat olleet maustamattomia, olisi ne voinut myös paistaa pikaisesti pannulla ja heitellä sitten vähän ajan päästä hautumaan  pannulle sekaan.
Mutta siis sulata joka tapauksessa äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi. Suikaloi paprika.
Kuumenna öljy ja kuullota sipuleita vähän aikaa. Lisää riisit ja kuullota kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää kanaliemi ja mausteet. Hauduta n. 20-30 minuuttia (kanojen kanssa tai ilman) kansi päällä.
Lisää sekaan paprikat ja herneet n. 5 minuutiksi.
Freesaa toisella pannulla äyriäissekoitusta pari minuuttia öljyssä. Lisää pannulle lopuksi. Jos valmistit kanat uunissa, lisää myös ne tässä vaiheessa. 
Koristele persiljalla ja sitruunalohkoilla ja tarjoile maalaisleivän kanssa.
 
 
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti