sunnuntai 24. marraskuuta 2013

MINNAN KALAKEITTO
 JA FETA-PESTOSARVET

 Ystäväni Minna järjesti yhteen aikaan naisten iltoja, joissa tarjottiin aina ihanaa, pitkään muhinutta tomaattista kalakeittoa. Jostain syystä tämä keitto tuli mieleeni ja päätin koettaa, onnistuisinko muistamaan, mitä aineita siihen tuli. En nimittäin tavoittanut Minnaa, mutta aika lähelle alkuperäisiä makuja pääsin mielestäni. Tässä ruoassa ei ole mitään monimutkaista, mutta aikaa se vaatii. Lopulta yksi tärkeä ainesosa kokonaisuudessa on tuo maustettu kermaviili, jota laitetaan keiton päälle.

Huomasin myös jossain vaiheessa, ettei meillä ollut riittävästi leipää, joten tein pikaiset sarvet keiton kanssa tarjolle. Niiden koostumus ratkesi jääkaapin sisältöä tutkiessa. Punaista pestoa oli nimittäin vielä purkissa vähän, samoin kuin feta-juustoa, jota olin hankkinut muihin tarkoituksiin alunperin. Niitä laitoin sarvien sisään ja maut sopivat hyvin tämän keiton seuraksi.
MINNAN KALAKEITTO
 
400 g seitä
2 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
n. 10 cm pätkä purjoa
1 banaanisalottisipuli
500 g tomaattimurskaa
rouhittua valkopippuria
1 tl suolaa
 
Päälle
1 prk kermaviiliä
2 dl raejuustoa
½ tl suolaa
1 pieni valkosipulin kynsi
 
Laita vesi kattilaan kiehumaan ja lisää sekaan jäinen, kuutioitu sei (n. 3x3 cm paloiksi tai miten itse haluat). Mausta teelusikallisella suolaa ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.
Pilko sillä välin paprika kuutioiksi, purjo pituussuunnassa kahtia ja sitten viipaloi ja silppua salottisipuli. Kuullota näitä öljyssä eri pannussa reilun viiden minuutin ajan.
Kaada kasvikset kattilaan kalojen sekaan. Kaada päälle tomaattimurska ja mausta valkopippurilla ja vielä teelusikallisella suolaa. Sekoita. Anna porista hiljalleen noin 1½-2 tuntia. Sekoita välillä vähän murskaten kaloja.
Tee kermaviililisäke sekoittamalla raejuusto ja kermaviili keskenään. Raasta valkosipuli sekaan ja mausta suolalla. Laita jääkaappiin siksi aikaan maustumaan, kun keitto kiehuu.
Tarjoa keitto kermaviililisäkkeen kanssa.

FETA-PESTO-SARVET (18 kpl)

100 g margariinia tai voita
6½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
3 dl maitoa


Väliin
punaista pestoa
fetajuustoa

Päälle
maitoa
unikon siemeniä

Sekoita margariini, juustoraaste ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola keskenään nyppimällä. Lisää maito ja sekoita nopeasti sekaisin.

Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo jokaisesta pyörylä. Jaa jokainen taikinapyörällä kuuteen osaan. Laita päälle pari lusikallista pestoa ja levitä se tasaisesti. Murusta tai kuutioi fetajuustoa päälle. Kierrä palat sarviksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele halutessasi maidolla ja ripottele päälle unikon siemeniä. Paista 225 C uunissa n. 12-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti