lauantai 23. marraskuuta 2013

JÄLKKÄRIKSI LAKU-TIRAMISU

 Olen suuri Tiramisun ystävä, tuon italialaisen jälkiruokaherkun, joka vie kielen mennessään. Olin viime perjantaina viettämässä pikkujouluja ja kävimme myös syömässä illalla. Jälkkäriksi valitsin Tiramisun ja voi, mikä pettymys se olikaan. Kokki oli säveltänyt oikein perusteellisesti omiaan, joten se siitä.
No, ei tälläkään jälkkärillä ole mitään tekemistä alkuperäisen Tiramisun kanssa, mutta hauska idea ja vaihtelua jälkiruokiin. Ja lakritsin ystävälle oikea taivas!
 
Tämä on ihan kopiointia Kotivinkin resepteistä, mutta pakko oli kokeilla, kun tämän näin. Lisäsin vähän suolaa alkuperäiseen reseptiin, muuten menin ohjeiden mukaan.
LAKRITSI-TIRAMISU 4 hengelle
1 t + 1 t jääkaapissa
 
2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 ½ dl lakritsikinuskia (ks. ohje alla)
8 savoiardi-keksiä 
 
Lakritsikinuski
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia 
6 (á 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (Kick)
½ tl suolaa
 
Koristeluun
tomusokeria
lakritsitoffeepatukka (Kick)
 
Valmista ensin lakritsikinuski. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna hiljalleen.
Hienonna lakritsipatukat pieniksi paloiksi ja lisää ne kermaseokseen. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 15–20 minuuttia. Anna kinuskin asettua ja jäähtyä rauhassa.
Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja lakritsikinuski kermavaahdon joukkoon.
Lusikoi vaahtoa tarjoiluastioihin. Aseta annosten päälle kaksi keksiä. Voit lusikoida päälle lisää kinuskia tai hienontaa lak­ritsitoffeeta koristeeksi. Anna tiramisun tekeytyä tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua. Sirottele päälle tomusokeria. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti