perjantai 22. marraskuuta 2013

KASVIS-KUSKUS-LISÄKE KALALLE
 JA LUUMURAHKAA
 Vähän oli ajatuksena keventää viikonloppuna ruokavaliota, mutta ei se nyt ehkä ihan vielä onnistunut. Mutta parempaan suuntaan ehkä kuitenkin ollaan menossa. Ostin siis lohta ja se paistettiin uunissa pinnaltaan rapsakaksi maustamisen jälkeen.
Sitten pitikin miettiä, että mitä sen kanssa. Ei perunaa eikä kastikkeita. Siis kasviksia, mutta mitä niistä? Kuskus on niin äärettömän helppoa valmistaa, että oikein ihmetyttää, miksi sitä tulee käytettyä niin vähän. Joten kuskus turpoamaan ja kasvikset pannulle ja kaikki sekaisin. Olipa hyvää! Lisänä oli vielä keitettyä parsakaalia.
 
Ja kaiken kruunasi tyttären tekemä luumurahka. Joulu ei hiivi meillä hiljaa lähemmäs vaan se tulee rytinällä! Tytär on jo käynyt jouluostoksilla, paketoinut lahjoja, paistanut pipareita ainakin kolme kertaa ja joulutorttujakin jo kahteen kertaan. Joten ei kai ihme, jos piti luumurahkaakin jälkkäriksi tehdä. Ja maistuipa sekin hyvälle, kiitos Anni. Hyvien makujen ilta siis!
KASVIS-KUSKUS-LISÄKE
 
1,2 dl kuskusia
1,5 dl vettä
 
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1 suippopaprika
2 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl sokeria
 
Kiehauta vesi ja kaada se kuskusin päälle kulhoon tai laakeaan vuokaan. Peitä kulho kannella ja anna kuskusin turvota ainakin reilu viisi minuuttia.
 
Kuori porkkanat ja sen jälkeen vuole kuorimaveitsellä tai juustohöylällä niistä suikaleita. Pilko sipuli neljään lohkoon ja sen jälkeen viipaloi ne. Leikkaa paprika pituussuunnassa puoliksi ja sen jälkeen suikaloi.
Laita öljy pannulle ja lisää kasvikset sinne. Kääntele niitä kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla, sokerilla ja rouhitulla mustapippurilla.
Sekoita kasvikset ja kuskus keskenään.
Tarjoa kalan tai lihan kanssa.
LUUMURAHKA
 
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
3-4 rkl luumusosetta
½ dl sokeria
muutama pipari
 
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka sekaan. Sekoita. Lisää luumusosetta oman maun mukaan. Mausta sokerilla.
Murustele annoksen pinnalle piparia ja aseta koristeeksi (ja syötäväksi) vielä pari pientä piparia jokaiseen annokseen.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti