sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

TOMAATTINEN JAUHISVUOKA
 JA RAPARPERIPAISTOS
 Sunnuntain rauhaa piti päästä vähän hämmentämään keittiöön, kun eilinen ilta sujui vauhdikkaasti pyöräillessä ystävän kanssa Via Minnetin terassitapahtumaan. Via Minnet myy ihania, nahkasta valmistettuja koruja ja matkaan tarttui tällä kertaa hopean värinen nahkainen ruususormus. Lämmin kesäyö houkutteli istumaan myöhään ulkona ja tänään nukuttikin pitkään.
Päivän teemana keittiössä oli tänään: kerroksia vuokaan. Jääkaapissa oli muutama jo vähän pehmennyt tomaatti, joten ne piti upottaa jonnekin. Raparperia pukkaa maasta edelleen, joten myös niille piti keksiä käyttöä. Ja tällaista sain aikaan.

 TOMAATTINEN PERUNA-JAUHELIHA-VUOKA

n. 10 perunaa (koosta ja syöjistä riippuen)
4-6 tomaattia
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ tl chilirouhetta
½ tl punaista currytahnaa
1 tl suolaa
rouhittua mustappippuria
n. 5 dl vettä
1 rkl häränlihafondia tai lihaliemikuutio
1-2 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää loppuvaiheessa silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita sekaan kaikki mausteet ja kaada lopuksi päälle vesi ja sekoita siihen vielä fondi tai liemikuutio. Chili ja currytahna antavat ruoalle mukavasti pientä tulisuutta. Anna porista sen aikaa, kun kuorit ja viipaloit perunat ja viipaloit tomaatit. 
Laita uunivuokaan kerros perunaa, jauhelihaa ja tomaatteja ja tee vielä toinen samanlainen kerros. Kaada kaikki nesteet pannusta päälle. Ripottele viimeiseksi juustoraaste ja paista uunissa
200 C noin tunnin ajan.
RAPARPERI-KAURA-OMENA-PAISTOS

n. 1 l raparperinpaloja
n. 1 l omenaviipaleita
2 tl kanelia
100 g margariinia
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita

Laita uunivuokaan pohjalle pilkotut raparperinpalat ja niiden päälle omenalohkot. Itse pakastan aina syksyllä omenoita viipaleina ja tänään käytin niitä tähän paistokseen (pakastin olisi saatava tyhjäksi ennen kesän pakastusbuumia). Ripottele päälle runsaasti kanelia.
Sulata margariini kattilassa ja lisää sekaan sokeri sekä kaurahiutaleet. Kaada seos vuokaan päällimmäiseksi.
Paista 200 C uunissa n. 30 min. Tarjoa lämpimänä jäätelön kanssa.




2 kommenttia:

  1. Paistos näyttää herkulliselta ja varmasti oli hyvää jäätölön kera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistos oli periaatteessa vanha perinteinen kaura-omenapaistos, johon lisäsin raparperit. Ihanan kirpeä lisä niistä tuli ja jäätelön kanssa taivaallista :)

      Poista