sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

JUHANNUKSEN KOOTUT KERTOMUKSET
 ELI MITÄ JÄÄKAAPISTA LÖYTYI
  Juhannuksen alla tulee usein hamstrattua ruokaa kaupasta koko kylälle ja sitten sitä ihmettelee, kuka sen kaiken syö. Erilaisia ruokia tekee mieli valmistaa joka päivä, kaikkea ei tule kuitenkaan syötyä ja aina jotain jää kaappiin Tupperware-kippoihin odottelemaan seuraavaa päivää.
Meillä savustettiin itse lohta juhannusaattoiltana ja sitäkin jäi pieni pala syömättä. Keitin seuraavana päivän uusia perunoita ja tein kananmuna-valkokastikkeen seuraksi. Maistuipa taas niin kesälle!
 Juhannuspäivän iltana grillattiin iso pala entrecotê -lihaa, joka oli sivelty barbeque-kastikkeella. Sen seuraksi keitettiin taas uusia perunoita, tehtiin kermaviilistä kastike ja lisäkkeeksi ihana tomaatti-mozzarella-salaatti. Basilikan lehdet olivat naurettavan pieniä, mutta makua niistä onneksi lähti. Sieviä tosin olivat ja koristeellisiä salaatin pinnalla.
 No, parin päivän ajan olin kerännyt jääkaappiin keitettyjä perunoita, joten tänään oli aika saada ne käyttöön. Ajattelin, että jos grillistä on kaasu loppu tai grillattu makkara ei enää jostain syystä maistu, voi tekaista perinteisen pyttipannun. Tänään tein kahdelle hengelle pyttipannua ja tässä ohje taas nuorisolle:

4 keitettyä perunaa kuutioituna
½ sipuli silputtuna
2 grillimakkaraa kuutioituna
ripaus suolaa
2 kananmunaa
vähän ruohosipulia

Paista ensin pannulla rasvatilkassa perunoita, kunnes ne vähän ruskistuvat ja rapeutuvat. Lisää kuutioidut makkarat ja sipulisilppu. Paista, kunnes sipuli kuullottuu ja makkarat saavat väriä. Mausta varovasti suolalla. Kaada lautasille. Lisää pannulle vähän rasvaa ja paista kananmunat. Yritä olla rikkomatta keltuaisia kääntövaiheessa (eli tee niin kuin minä sanon, ei niin kuin minä tein). Laita munat lautaselle kaiken päälle ja leikkaa vielä vähän ruohosipulia pinnalle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti