maanantai 24. kesäkuuta 2013

KOSKENLASKIJAN SIENIKEITTO
 Pakastimen tyhjennys on edelleen meneillään. Miten olenkin osannut hamstrata sen niin täyteen kaikkia herkkuja ja keitä varten olen niitä säästellyt! Tosin tuntuu, että olen pitkin talvea kyllä aina sieltä jotain käyttänyt, mutta edelleen on urakkaa jäljellä. Viikonloppuna ostamani Koskenlaskija -juusto oli tämän ruoan innoittajana. Tyttäreni kanssa suunnittelimme siitä kyllä jotain piirakkaa ja tyttäreni napsi sitä ruisleivän kanssa ennen kuin ehdin itse edes pakkausta avata. No, tänään tähän keittoon käytin siis lopun juuston, jota oli jäljellä kuitenkin ainakin 3/4 pakkauksesta. Kaikki olisi kevyesti uponnut myös keittoon.
 
KOSKENLASKIJAN SIENIKEITTO
 
suppilovahveroja
3 rkl voita/margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
kasvisliemikuutio
n. 6 dl vettä
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
1 pkt Koskenlaskijan ruohosipuli-sipuli-sulatejuustoa

Sulata sienet lähes kokonaan. Laita ne kattilaan ja anna lopun nesteen melkein kiehahtaa pois. Lisää päälle margariini ja ripottele päälle jauhot. Sekoita, lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja sekoita koko ajan ettei keittoon jää paakkuja. Anna kiehahtaa vähän aikaa. Lisää mausteet ja kerma. Kun kerma on kiehahtanut sekoita sauvasekoittajalla kuohkeaksi. Laita kattila uudelleen levylle ja lisää sulatejuusto nokareina ja anna sulaa. Maista tarvitaanko lisää suolaa. Tarjoile!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti