sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

POSSUA JA SIPULEITA
 Ihana kesäinen viikonloppu alkaa kääntyä lopuilleen ja muistoihin on taas talletettu roppakaupalla tapaamisia, keskusteluja, naurua ja ilon kyyneleitä. Ihania ystäviä, jotka järjestävät juhlia ja kokoavat ihmisiä yhteen.
 
Yksi serkuistani päätti aloittaa uuden perinteen ja kutsui kaikki serkukset puolisoineen kyläilemään. Palasia yhteistä historiaa tuli taas käytyä läpi naurujen kera ja tietysti tuli päivitettyä kaikki lasten ja lastenlastenkin asiat.
Serkkuni vaimo oli kokannut meille ihania pieniä suolaisia ja makeita herkkuja ja varsinkin pororieskarullat, lohileivät ja hyydytetty mustikka-suklaakakku jäivät mieleen (ja niitä joutuu varmaan jossain välissä itsekin kokeilemaan).
 
Samaisena lauantaina vielä myöhemmin illalla juhlistimme ystäväni Sarin viisikymppisiä - ja taas herkuteltiin. Erilaisia salaatteja ja kylmää porsaanfilettä patongin kera tuli syötyä iltapalaksi. Onneksi tanssittiin jalat puhki ja kalorit nilkkoihin, joten tänäänkin maistui taas ruoka. Vaikka melkein jo ajattelin, ettei tässä tänään kyllä tarvitse mitään syödäkään.
 
Illalla keitin varhaisperunoita, paistoin porsaan ulkofilepihvejä ja tein vielä karamellisoituja sipuleita. Helppoa ja herkullista. Näillä muistoilla ja eväillä on hyvä suunnata kohti uutta viikkoa!
 Leikkaan aina porsaan fileen rasvaan pienet viillot, ettei liha käpristy pannulla. Tänään myös nuijin niitä kevyesti ennen paistamista.
 Maustoin lihat pelkästään suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Jätin paistamisesta irronneen nesteen pannulle ja lisäsin ruokakermaa. Annoin kerman kiehua kasaan pikku hiljaa perunoitten kypsyessä. Lisäsin vain vähän suolaa kastikkeen joukkoon.
 KARAMELLISOIDUT SIPULIT

1-2 sipulia
2 rkl öljyä tai margariinia
1 rkl sokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
mustapippuria

Leikkaa sipulit renkaiksi ja laita pannulle öljyn sekaan. Anna pehmetä pikkuhiljaa koko ajan sekoitellen (n. 5 min). Ripottele päälle sokeri, balsamico, suola ja pippuri. Sekoittele ja anna sipulien karamellisoitua (n. 5 min).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti